Det var 21. april i fjor at det brøt ut brann i et kommunalt leilighetsbygg i Roald Amundsens gate. Brannen, som det tok lang tid før brannmannskapet fikk kontroll på, endte med at fire av åtte leiligheter i bygget ble totalskadd.

Planlegger utvidelse

Delen som ble ubeboelig etter brannen, ble i fjor høst revet, da det viste seg å være nødvendig å bygge leilighetene opp igjen fra grunnen av. Dette er kommunen nå klar til å gå i gang med.

– Vi hadde første byggemøte sist fredag. Entreprenør er satt og kontrakt er underskrevet, så i løpet av et par uker vil Nord-Tre Entreprenør AS være i gang med jobben, sier driftssjef ved kommunens eiendomsavdeling, Frank Abrahamsen.

I tillegg til de fire leilighetene som skal bygges opp etter brannen, planlegger kommunen å utvide Roald Amundsens gate 3 med ytterligere fire til seks leiligheter.

– Vi jobber med å få bevilget midler, slik at vi kan foreta fundamenteringen til dette byggetrinnet samtidig, forklarer Abrahamsen.

Hva prislappen for hele byggeprosessen vil havne på, forblir en hemmelighet.

– I og med at oppbyggingen av de fire leilighetene er en forsikringssak, ønsker jeg ikke si noe om kostnadene, påpeker Abrahamsen.

Han anslår at første byggetrinn, som består i oppbyggingen av de fire leilighetene som ble revet i fjor høst, vil ta mellom seks og åtte måneder.

Andre boalternativer

Når det gjelder de fire personene som ble husløse etter brannen i fjor vår, har de for lengst blitt plassert andre steder.

– To av disse fikk ny bolig umiddelbart, mens de to andre ble flyttet inn på Otium. De har etter dette blitt tilbudt nye boliger, men her har vi ennå ikke kommer i mål, da de ikke var fornøyd med tilbudet vi kunne gi dem, forklarer boligsjef i Tromsø kommune, Roar Stangnes.

At disse beboerne får flytte tilbake til Roald Amundsens gate når oppbyggingen er ferdig, er det nemlig ingen automatikk i.

– Dette ligger så pass langt fram i tid, at vi må kunne tilby dem en permanent bolig før dette. Dette da Otium skal være avviklet lenge før de nye boligene står ferdig, påpeker boligsjefen.

Usikker brannårsak

Leiligheten der brannen startet var for øvrig så utbrent at politiets krimteknikere aldri klarte å fastslå en sikker brannårsak.

– Det krimteknikerne har konkludert med, er at brannen startet på kjøkkenet. Mye tyder på brannen ble utløst av varmgang i en kokeplate eller i steikeovnen, men dette har ikke vært mulig å fastslå helt sikkert, da alt var så nedsmeltet der etter brannen, forklarer politioverbetjent Hans Martin Moen.