13. juni inviteres kvinner fra næringslivet i Tromsø til kvinnekonferanse på Kulturhuset. ”Kvinner i tiden” har i år flere kjente navn på lista, deriblant Else Kåss Furuseth og Sigrid Bonde Tusvik, samt kjente tromsønavn som Tove Sørensen, Inger-Hélen Hjemvoll og Espen Lind.

Les også: Vil lokke flere kvinner til børsen

400 påmeldte

Det er kurs- og konferanseselskapet Confex som arrangerer konferansen, og Corinne Hilde Fjellås fra selskapet forteller at det per i dag er over 400 personer påmeldte.

– Dagen er ment for å være motiverende og inspirerende for publikum, forteller Fjellås.

Ikke bare morsomheter

Hun forteller at konferansen vil være matnyttig, og at det ofte er både politikere, kjente personer og kanskje mindre kjente folk med gode historier på disse konferansene. De lokale navnene hjelper publikum selv fram ved å stemme.

– Vi gjør research på målgruppen, og tester ut hvor ønsket noen lokale navn er. Det var mange som ville høre Tove Sørensen, og så leste jeg selv om Inger-Helén, og hun fanget min interesse, forteller Fjellås.

Les også: Setter fokus på kvinner

For kvinner

Konferansen er markedsført mot kvinner i arbeidslivet, og det er ikke tilfeldig.

– I bransjen vår er det opp mot 60 prosent kvinner som deltar på kurs og konferanser, sier Fjellås.

Men et par menn forteller hun at det dukker opp iblant. Tidligere år har folk som Ailo Gaup, Christine Koht og Henriette Steenstrup gjestet Tromsø under denne konferansen.

– Else Kåss Furuseth var nettopp konferansier for et Kvinner i tiden i Oslo og gjorde det veldig bra. Hun er en dyktig dame, forteller Corinne Hilde Fjellås.

Hun vil også være konferansier i Tromsø. Det vil også være en kjolestand i foajeen i Kulturhuset under arrangementet.

– I Oslo driver vi ofte mye promotering og har flere stands under konferansene, men av forskjellige årsaker hadde vi ikke kapasitet i Tromsø. Men vi har invitert kjolebutikken Skadefryd, som er en veldig kul butikk, forteller Fjellås.

Det vil både være folk fra det offentlige og private næringslivet på konferansen, og det er fremdeles plass for flere påmeldinger.

Les også: Slik skal de få med kvinner på jakt