Tetthet var også et kriterium som juryen så etter, forteller Reidar Stenersen Jr, som var formann i juryen som skulle finne kveldens flotteste bart.

– Vi ser etter hvem som kler bart, om de har stil og om de er gjennomført nok, sier Stenersen med en latter.

Selv har han en solid trailerbart dagen til ære.

– Det holder ikke bare å gro noen fjon på overleppa for å bli premiert her, understreker han.

Ene Eliassen sitter også i juryen. Hun ser også etter kvalitet i den totale gjennomføringen.

Passe til personligheten

– Bart kan være skikkelig sexy, men det er ikke alle som kler den like godt. Det handler om å finne en bart som passet til personligheten din, og om å gjøre det gjennomført, sier hun.

Arrangørene av Bartefesten på Solid, Audun Bakkevoll og Jonas Sørensen har ikke like ekstreme varianter på overleppa som mange av gjestene.

– Hva sier damene når dere har dyrket bart i en hel måned?

– Hva skal de si, det er mange jenter som liker bart. Dessuten har jo alle vi kjenner skaffet seg bart, så de har vel egentlig ikke noen valg, sier Sørensen med et smil.

iTromsø er innom Solid like etter klokken 23 fredag kveld. Da er det stinn brakke med barteprydet menn.

Gir vekk tipset

– Det er tredje året vi arrangerer bartefest her på Solid, og det er etter hvert blitt et høydepunkt for folk. Tanken er at vi skal gjøre noe mer enn kun å markere Movember, sier Bakkevoll.

Bakkevoll og Sørensen sier at bartefesten er en morsom avslutning på noe seriøst. Movember er jo en måte å markere kampen mot prostatakreft.

– Festen blir en finale, og en naturlig forlengelse av Movember, sier Bakkevoll.

De jobber begge to på Solid, og forteller at hele huset stiller seg bak kampanjen.

– Vi gir all tips som vi får inn i kveld til Movember, og vi har oppfordret folk til å være sjenerøse, sier Sørensen.

BARTE-BRØDRE: Kens Arne (til venstre) og Mats Moldenæs feiret advent og ansiktshår på Solid fredag kveld. Foto: CHRISTER PEDERSEN
MENN MED MUSTASJE: Andreas Angelsen (til venstre) og Bård Mikkelsen. Foto: CHRISTER PEDERSEN
JURY: Lene Eliassen, Reidar Stenersen Jr, Stine Sørensen og Christine Hansen bedømte bartene til gjestene på Solid. — Bart kan være sexy, men man må ha en bart som passer til personligheten, sier Eliassen. Foto: CHRISTER PEDERSEN
BARTE-GUTTER: Arrangørene av Bartefestan på Solid, Audun Bakkevoll (til venstre) og Jonas Sørensen forteller at festen er blitt et årlig høydepunkt. Foto: CHRISTER PEDERSEN