Det er stille i korridorene der masterstudentene i rettsvitenskap holder til på UiT - Norges arktiske universitet . Eksamen er rett rundt hjørnet. I en sofagruppe sitter fire av tredjeårsstudentene med lovsamlingen i fanget og konsentrajonen på topp.

– Mandag begynner hjemmeeksamen, og 21. mai har vi eksamen på skolen. I år har vi sju fag, med flere tusen sider pensum vi kan komme opp i, forteller Malene Holand.

Hun kjenner på eksamensnervene, men er godt fornøyd med at hun valgt denne utdanningen.

– Når jeg er ferdig utdannet, finnes det veldig mange spennende jobbmuligheter. Mange tror at det er advokat i et advokatfirma man blir etter å ha studert juss, men det jobber jurister i mange etater, blant annet i Nav og i politiet, sier Holand.

– Godt miljø

I år har 475 personer søkt om plass på masterstudiet i rettsvitenskap og hatt UiT som førstevalg. Det er en økning på 43 søkere mot tallene fra i fjor.

– Jusstudiet vårt skiller seg fra de andre. Vi har egen rettssal på universitetet, slik at studentene får øvd seg på å snakke på en arena som er viktig når de skal ut i arbeidslivet. Vi har også fire uker praksis, hvor studentene er på utplassering, sier studiesjef Kjersti Dahle ved jusstudiet ved UiT.

Dette er med på å gjøre jussstudentene fra Tromsø attraktive på arbeidsmarkedet.

– I tillegg til dette tror jeg at rykte om at det er et godt miljø her, har nådd ut til søkerne, sier rektor Anne Husebekk ved UiT.

Vellykket fusjon

Da søkertallene ble offentliggjort i går, var rektoren tydelig stolt over økningen i antall søkere. 5.637 personer har et studium ved UiT som førstevalg, og det er en økning på over 13 prosent.

– Det er jeg veldig godt fornøyd med, sier Husebekk.

1. august 2013 ble Høgskolen i Finnmark en del av UiT. Mens det i fjor var omlag 400 studenter som søkte på plass i Finnmark, er det i år 850 søkere.

– Dette mener jeg viser at fusjonen var vellykket og at Finnmark som studiested er blitt mer atraktivt etter sammenslåingen, forteller rektor Husebekk.

Nå er arbeidet med å fordele studieplassene til søkerne i gang. UiT skal ta inn 3.436 studenter, og disse vil få tilbud om studieplass 20. juli.

Studier med flest søkere ved UiT:

- Juss - 475 søkere

- Medisin - 432 søkere

- Sykepleier - 425 søkere

- Psykologi, årsstudium - 346

- I alt hadde 5.637 søkere UiT som førstevalg av studiested.

-UiT har 3.436 studieplasser neste år, og søkerne vil få svar på om de har fått studieplass 20. juli.