Lindbæk valgte å saksøke Röyksopp fordi han mener duoen har kopiert låten "Lift"  fra 1997 da de ga ut "A Higher Place" noen år senere. Sistnevnte havnet på millionalbumet "Melody A.M." som ble starten på Tromsø-guttenes internasjonale suksess.

Les også: Tromsøgutter i låtkrangel

På vitnelisten står en rekke kjente navn innen norsk popindustri - deriblant Bjørn Torske, som er stevnet som vitne av Röyksopps advokat Harald Bjelke jr. Det spesielle er at den samme Torske er svoger med Torbjørn Brundtland. Hvordan Torske og retten takler akkurat det, får vi svar på de nærmeste dagene.

Oppreisning

Lindbæk har krevd å bli kreditert låten "A Higher Place" slik at han kan få sin del av inntektene i årene fremover. Videre krever han oppreisning på 100.000 kroner samt at han mener seg berettiget til sin del av inntektene - rundt 64.000 kroner - fra 22. mai 2009. Denne datoen ble satt etter at retten fastslo at alt før den tid er foreldet.

Rune Lindbæk står som låtskriver til "Lift" hos rettighetsorganisasjonen Tono. I ettertid har Röyksopp uttalt at det ikke burde vært tilfelle.

I saken har Brundtland og Berge gått til motsøksmål fordi de mener Lindbæk heller ikke er opphavsmann til "Lift". Den er ifølge popduoen laget av Brundland alene.

- Forretningsmessig

Både Lindbæk og Röyksopp vil bidra til å oppklare saken og har meddelt retten at de vil forklare seg fullt ut om forholdene.

- Jeg har ingen problem med å møte Brundtland og Berge på denne måten. Dette er saken dreier seg om et forretningsmessig spørsmål - ingenting annet, sier Rune Lindbæk.

Svein Berge sier til itromso.no at uansett utfall vil det ikke bli noen jubel fra deres side.

- Vi vil konstatere resultatet - ikke noe mer.

Rune Lindbæk og hans forsvarer, Marius Øvrebø-Engemoen. Foto: John Strandmo
Svein Berge og Torbjørn Brundtland i Röyksopp har innkalt en rekke kjente musikernavn når rettssaken mot Rune Lindbæk starter i dag. Foto: John Strandmo