50-60 personer hadde møtt opp i resturanten til The Edge for å se blant annet Katrine Johansen og Johan Aarstein som fikk prøve seg på scenen i forbindelse med DUR som Dreamcatcher og The Edge står bak.

I tiden fremover vil nemlig lovende artister fra Tromsø få muligheten til å spille på en av hotellets mange scener for å utvikle seg selv og ikke minst få presentert sitt materiale.

Synger i bilen

Årets første deltaker var Katrine Johansen som rørte publikum til tårer.

– Det gikk veldig bra, jeg synger vanligvis bare i bilen, sier Johansen som til vanlig synger i kor.

Fredag kveld sang hun for første gang sine egne låter for publikum. Det kunne ikke gått bedre, i følge Johansen.

– Det var fin applaus og jeg tror jeg så et vått øye. Det er alltid mitt mål, sier Johansen lurt.

– Det skal være lav terskel slik at alle har en mulighet til å kunne spille, sier Lise Lotte Holt Hansen som i samarbeid med The Edge har satt i gang konseptet som blir å finne sted en gang i måneden.

– Fantastisk konsept

Etter de to lovende artistene spilte Henry Johnsen et knippe låter for de oppmøtte. Selv er han en etablert tromsømusiker som skulle ønske han fikk samme muligheten da han var lovende.

– Det er faktisk ganske viktig når man er ung og skal begynne en karriere er det viktig å spille mye. Jeg ville i alle fall satt pris på et slikt tilbud når jeg var ung, sier Johnsen som er vokalist i The Northern Lies og The Considerate Lovers.

– Det er et fantastisk konsept. Det er ikke enkelt å hoppe ut og arrangere egne ting, å få hjelp i startfasen er veldig bra, sier Katrine Johansen som gjerne deler sine tips til nybegynnere som sikter mot scenekanten.

– Skriv mye, øv mye mer enn du tror du trenger. Når muligheten kommer trenger du å være forberedt. Jeg har øvd mye foran speilet, det fungerte for meg, sier Johansen.

DEBUTERTE: Med egne låter fikk Katrine Johansen sjansen til å presentere seg selv på The Edge fredag kveld.Foto: Håkon Steinmo