Frisøren i gågata er en institusjon i byen. Det begynte på SAS hotellet 20 juni 1974.

- Jeg var veldig opptatt av at vi skulle være tidlig ute med det aller første. Akkurat da var det graderingsklipp som gjaldt – det ble veldig populært, og vi gjorde suksess fra første stund, forteller Gunvor Rotvold.

Det var hun som etablerte frisørsalongen som i dag er overtatt av Vigdis H. A. Azaouzi og relokalisert til gågata. Men det var på SAS hotellet grunnlaget ble lagt.

Les også: "Selvstendig frisør på sykehjemmet"

- Alle flyvertinnene bodde jo på det hotellet og klippet seg hos oss. De var viktige kunder, for når de reiste ut i verden ble de trendsettere og budbringere. De så alltid bra ut, mimrer Gunvor.

Hun har vært pensjonist i ti år, men salongen er likevel viktig for henne. Og hun har aldri angret på at hun overlot salongen til Vigdis.

- Hun kom til meg som lærling og hun var fantastisk flink og aldri borte. Etter hvert bestemte jeg meg for å spørre om hun ville bli min arvtaker.

Om salongen blir så gammel som 80 år er et åpent spørsmål.

- Da er jo jeg rundt 90, men kanskje salongen kan gå i arv, undrer hun.

Og hva med navnet? Hvorfor heter salongen Carina?

- Du vet, da jeg startet opp på SAS Hotellet var bokstaven C veldig i vinden. Alt skulle hete noe med C - Charles, Camilla og så videre. Dermed ble salongen hetende Carina, forklarer Gunvor.