Filmskaper Eilif Bremer Landsend spilte i fjor inn musikkvideo med tromsøbandet F.A.C.E. i Namibia. Eksotiske og kontrastfylte bilder bidro trolig til at han vant prisen for beste musikkvideo på filmfestivalen L.A. Reel Film Festival.

Les også: Ørkenvideo fra Namibia

Ingen USA-tur

Selv om festivalen ikke finner sted før i slutten av måneden har Landsend allerede fått beskjed om at han stikker av med prisen for beste musikkvideo.

– Festivalen er seminarbasert og de håper på at filmskaperne skal møte opp og fortelle om filmen. Det er bygget opp som en spørsmål-svar-runde hvor alle vinnerne får vise filmen og fortelle om prosjektet, sier Landsend som ikke får anledning til å reise til California.

– Dessverre har jeg verken tid eller økonomi til det, sier filmskaperen som har opplevd at prosjektene har hopet seg opp etter musikkvideoen med F.A.C.E som slippes til høsten.

Flere musikkvideoer

Musikkvideoen er allerede bekreftet til flere filmfestivaler og interessen hos lokale band har ikke latt vente på seg etter at Landsend viste musikkvideoen fra Namibia under Tromsø Internasjonale Filmfestival i år.

– Det er mange som har meldt interesse, uten at jeg kan gå inn på hvem det er.

For tiden er også filmskaperen aktuell med spillefilmen STUP som hadde premiere under TIFF i år.

Les også: Får filmen sin med på amerikansk filmfestival

Eksotisk interesse

Det fulgte ingen begrunnelse ved beskjeden Landsend fikk på mail fra filmfestivalen, men han innrømmer at musikkvideoen skiller seg ut blant vanlige musikkvideoer.

– Det er en veldig visuell og eksotisk musikkvideo som jeg ser for meg folk legger merke til og viser interesse for. Så er det også veldig god musikk å jobbe med, sier filmskaperen som nå gleder seg til F.A.C.E. slipper videoen til allmennheten.

– Uavhengig om jeg vinner pris eller ikke blir plukket ut til festivaler står jeg for det jeg har gjort og det er en stor bekreftelse på det man ha gjort ved å vinne slike priser. Det gir mersmak, sier Landsend.

SANDBLÅST: Per Kristian Trollvik (til venstre) vasser i sand sammen med en fotograf og Eilif Bremer Landsend. Foto: Privat