Den ferske treningskjeden — som startet opp for mindre enn tre år siden — er allerede i full gang med å innrede de to nye sentrene.

– Vi skal bruke mellom seks og åtte millioner kroner på de to sentrene, forteller daglig leder i Evo Fitness, Kim Jordsjø til iTromsø.

Det ene senteret skal ligge i samme bygg som Coop Extra i Stakkevollveien, mens det andre skal ligge på Bjerkaker.

– Vi vil på sikt åpne ytterligere minst to senter til her i Tromsø — i Tromsdalen og trolig på Langnes — når vi finner de rette lokalene, sier daglig leder i Evo Fitness, Kim Jordsjø.

På sikt kan det bli aktuelt med et femte senter — kanskje i sentrum.

Den ferske kjeden jobber innenfor det som på fagspråket heter compact fitness — og som er det raskest voksende segmentet i treningsbransjen.

Rendyrket trening

– Vi pleier å si at vi er som treningsbransjens Norwegian. Vi har tatt vekk alt som ikke dreier seg direkte om trening — vi har ikke barnepass, frokostservering eller klessalg, forteller Jordsjø.

Ifølge ham har man heller satset alle pengene på utstyr og lokaler.

– Vi har kjøpt de beste maskinene som er på markedet, og vi har designet innredning og flotte og rene lokaler.

En annen forskjell er at det ikke arrangeres gruppetreninger. Det finnes spinningsykler, tredemøller, romaskiner og andre apparater — men ingen grupperom for eksempelvis aerobic, pilates eller yoga.

– Vi baserer oss på at medlemmene trener på egen hånd og veiledes av personlige trenere. Våre maskiner er utstyrt med moderne programvare med eksempelvis spinningprogram, sier Jordsjø.

Medlemmene gjør jobben

Man har heller ikke skranke – eller annet servicepersonell, og alt papirarbeid skjer på nett, og utføres av medlemmene selv.

– Man melder seg inn, man administrerer sin egen konto, og man betaler og melder seg ut på nett. Akkurat som når man kjøper billetter på Norwegian, sier Jordsjø.

Og ifølge ham er dette hovedgrunnen til at man kan legge seg på et prisnivå som ligger betraktelig lavere enn de andre store kjedene.

– Våre medlemskap koster 295 kroner i måneden, og vi har ingen bindingstid.

De siste to-tre årene har Evo slått seg opp i en rekke norske byer, og kommer altså nå til Tromsø. Jordsjø mener at markedet er stort nok for dem.

– Tromsø er like stort som Drammen — og der finnes det i dag 22 treningssenter. I Tromsø finnes det cirka ti — så det er absolutt plass for oss også, sier han.