Det skal bygges 33 boenheter fordelt på leilighetsbygget «slangen» og tre tomannsboliger kalt «tvillinghusene». Utbygger er Nor-Bygg AS, mens arkitektfirma Dahl & Uhre Arkitekter AS/Blå Arkitektur Landskap AB har tegnet prosjektet.

Les også: Byutvikling fortsatt negativ til rund bebyggelse på Lanes

Tre kolosser

Da arkitekt Knut Eirik Dahl presenterte prosjektet «Konglen og slangen» på den samme tomta i 2006 ble det kongleformede bygget på åtte etasjer møtt med sterke reaksjoner. I det nye planforslaget er kongla fjernet.

Nå er det imidlertid leilighetene i tvillinghusene som møter kvist hos naboene. De mener de fikk forsikringer om at de ikke skulle bygges høyere enn halvannen etasje.

– Vi blir fullstendig pakket inn av disse tre tvillinghusene. Vi får tre kolosser på nesten ti meter som raver over oss og rett opp i våre stuevinduer. Vi mister all utsikt og minst fire måneder med sol, skriver de i merknaden til kommunen, og trekker også fram trafikkøkningen alle boligene vil medføre, som negativt.

Les også: - Det ser ut som et utbomba hus fra en krigssone

For høyt

Ketil Arnesen er blant de nærmeste naboene som også blir berørt av boligprosjektet. Han har mildnet kritikken etter at «kongla» ble droppet.

– Det forslaget var dramatisk, jeg har et vesentlig mer avslappa forhold til det nye prosjektet, sier Arnesen.

Han er innforstått med at han som sentrumsnær beboer må finne seg i fortetting og økt trafikk. Hans største innvending til det nye prosjektet er tvillinghusene, og at denne tomta skal fungere som inn- og utkjøringsområde for parkeringsanlegget.

– Den legges inntil min eiendom, det liker jeg ikke. Jeg synes tvillinghusene blir uforholdsmessig høy. Høyden bør justeres fra tre til to etasjer, mener han.

«Vegg»

I merknaden han har sendt til kommunen skriver han at «bygningene samlet vil fremstå som en lang sammenhengende vegg i ti meters høyde mot min eiendom, med den betydelige ulempe dette gir for utsikten både fra min eiendom og generelt for passerende i Conrad Holmboes vei».

Gyllenborg og Prestvannet bydelsråd og Gebhardtstykket Vel er i sine merknader stort sett positive til planene for «Slangen og tvillinghusene».

Det har ikke lykkes iTromsø å få kommentar fra Nor-Bygg AS.

NABO: Ketil Arnesen er nærmeste nabo til «tvillinghusene». Han håper de blir lavere. Foto: John Strandmo