Høsten 2014 slapp spillstudioet TrackTwenty mobilspillet SimCity BuildIt, som en del av den populære CimCity-spillerserien hvor spillere kan bygge og administrere sine egne byer.

Spillet er i dag laste ned over 100 millioner ganger gjennom Googles Play store, og hadde på det meste over 40 millioner spillere.

13. desember i år lanserte utviklerne en ny spillutvidelse, «Lapland of Today: The Modern North», hvor spillere kan tilegne seg seks nye bygninger og landemerker - blant dem «Arctic Aquarium» og «Lean Library».

Det levnes liten tvil om hvor utviklerne har hentet inspirasjonen sin, for de to byggene er eksakte gjengivelser av Polaria og biblioteket i sentrum.

– Det er utrolig morsomt at Tromsø er representert og inkludert såpass, og at de har valgt å ta inn bygget vårt, sier Polaria-direktør Anne Grete Johansen til iTromsø.

SLIK SER DET UT: Her ser man hvordan Polaria er gjengitt i spillet. Foto: Skjermdump
SAVNER ET ANNET BYGG: Polaria-direktør Anne Grete Johansen synes det er kult at bygget hun jobber i har havnet i mobilspillet, men mener de burde ha inkludert Ishavskatedralen også. Foto: Håvard Finnseth

– Det er jo et spesielt bygg, og det pynter nok skikkelig opp i spillet, legger hun til.

Hun applauderer spillet for å spre kunnskap om Nord-Norge.

– Gjennom et sånt spill når man ut til ny målgrupper, og jeg håper at kanskje unge mennesker får øynene opp for regionen vår, sier Johansen.

Hun kommer dog med et stikk til utviklerne.

– Når Polaria og biblioteket får plass i spillet, så må de jo nesten også gjøre plass til Ishavskatedralen, sier hun og ler.

Biblioteksjef Mona Magnussen synes også det er gøy at arbeidsplassen har fått et digitalt liv i spillet.

– Det er jo et ikonisk bygg som mange legger merke til. Det er veldig vakkert og lyser opp midt i sentrum, særlig nå i mørketida. Jeg tror kanskje at det er det mest fotograferte bygget i byen, kommenterer hun.

Lofoten, Arktikum museum i Rovaniemi og Kiruna kirke er blant de andre nye byggene og områdene i spillet.