Erfaringsmessig samler politiets hittegodsauksjon flere hundre interesserte og kjøpelystne mennesker fra hele fylket.

– Vi auksjonere ut gjenstander som for politiet har ukjent eier. Alt her har vært lagret og registrert hos politiet i minst tre måneder, og vi har dessuten søkt etter rettmessig eier i alle tilgjengelige registre – men uten hell. Mye av dette er dessverre tyvgods, forteller namsfogd i Tromsø og Karlsøy, Hans Holger Øyan.

Flere tusen kroner

Førstkommende lørdag går alle syklene og alt det andre utstyret derfor under hammeren.

– For syklene, som vi har i alle varianter, er utropsprisen 350 kroner. Så kan man by minimum 50 kroner av gangen, opplyser Øyan.

Les også: Gjorde kupp på auksjon

Med årene har namsfogden fått god erfaring som auksjonarius, og han forteller at han tidligere år har sett enkelte av de beste syklene gå for over 3.000 kroner.

– Mange av dem som kommer hit er folk som vet hva de vil ha, og alle får anledning til å se på syklene i en halvtime før auksjonen starter. Dette gjelder ikke for annet hittegods som vi auksjonerer ut, dette er allerede pakket inn, forteller Øyan og førstekonsulent Judith Nyheim ved politiets forvaltningsenhet.

Gull og sølv

De understreker at det er for sent å komme på hittegodsauksjonen for å lete etter og eventuelt få tilbake savnede gjenstander.

– Det toget er nok gått. Her går alt under hammeren, sier Øyan.

Les også: Starter auksjonshus i Tromsø

Ifølge Judith Nyheim har de på årets auksjon 17 såkalte ”gullvesker”.

– Dette er vesker med både gull og sølv oppi. Vi har sittet i flere timer med lupe og kontrollert gjenstandene, så vi kan garantere at dette er ekte og hele varer, sier førstekonsulenten.

– For å si det slik – jeg har ikke hørt noen klage etter å ha kjøpt en gullveske. Det er mye bra i disse forundringspakkene, legger namsfogd Hans Holger Øyan til.