For 15-åringen fra Tromsø har nemlig svensk mor, Pia Åhgren Sørum, og dobbelt statsborgerskap. Derfor var det litt ekstra spesielt å score sitt første mål for Norge, i J15-landskampen mot Sverige i går.

- Det var spesielt siden jeg er halvt svensk, men mest morsomt. Det var en deilig følelse å score, sier Elin Åhgren Sørum, som til daglig spiller for Fløya, om sitt første mål for Norge.

Hun ventet heller ikke lenge med å tegne seg på scoringslisten for Norge. Dobbeltlandskampen mot Sverige denne uka var hennes to første kamper, og hun spilte kun en halvtime i første kamp.

Les også: Tatt ut på J15-landslaget

Uaktuelt med skifte

Med dobbelt statsborgerskap, kan Sørum bytte landslag inntil hun eventuelt har representert en av nasjonene på A-landslagsnivå.

- Jeg tenker ikke på det som noen mulighet. Jeg bor i Norge og spiller for Norge, sier tromsøjenta, som ikke skjuler at det ga mersmak å spille for Norge.

- Selvfølgelig. Det var stas å spille med flagget på brystet, sier hun.

Les også: Første seier for ny landslagsårgang

Spennende høst

Nå går Fløya-spilleren en spennende høst i møte. Hun er allerede inne på Fløyas A-lag, som skal spille kvalik om opprykk til 1.-divisjon. Samtidig er hun med på klubbens J19-lag, som skal spille kvartfinale i NM-cupen mot Grand Bodø på søndag.

- Det kan bli litt mye kamper, så jeg regner kanskje med å spille mest for A-laget inn mot en kvalik, sier Åhgren Sørum.