Skandinavisk Høyfjellsutstyr ved Domkirken ble fredag frastjålet varer for 4.500 kroner. Overvåkningsbilder fra kameraet inne i butikken viser hvordan tyven fikk med seg varene.

– Det kom inn en mann kledd i svart med en 30 literssekk. Han gikk rundt og sonderte terrenget og tok med seg noen dyre klesplagg inn i prøverommet, sier butikkmedarbeider Andreas Solhaug.

Etter fem minutter gikk mannen raskt mot døren, men ble stoppet av butikksjef Sturla Solhaug, Andreas Solhaugs far.

– Pappa skulle bare ta en prat med vedkommende, men plutselig løp han inn i smuget ved bruktbokhandelen og hoppet over gjerdet. Han hadde ispigger på skoene, så han kom seg unna, sier Solhaug.

Flere fulgte

Etter hendelsen samlet de ansatte seg for å gå over overvåkingsvideoen, da de la merke til to nye menn — også de med mistenkelig adferd.

– De gikk raskt ut av butikken når de fikk øye på overvåkingskameraet, sier Solhaug som fulgte etter de to mennene ut av butikken.

– Vi tenkte at disse to hadde noe med tyveriet å gjøre, så jeg fulgte etter dem inn i en annen butikk, hvor de fortsatte sin mistenkelige adferd, sier Solhaug.

Deretter kontaktet han politiet.

– De var der i løpet av ett minutt, og snakket med de to.

Leter etter gjerningsmannen

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Gunnar Baardsen, bekrefter at de snakket med de to mennene.

– Vi har vært i kontakt med to stykker i dag og skrev ned personalia på begge to, men vi vet jo ikke om disse to har gjort noe straffbart. Vi leter fortsatt etter gjerningsmannen., sier Baardsen.

Nå etterlyser politiet tips og observasjoner. Mannen skal ha sort boblejakke, sort bukse, sort eller grå lue, hvit eller beige ryggsekk og en skulderveske av merket Puma.

Tyveri 2 Foto: Skandinavisk Høyfjellsutstyr