Musikkonservatoriet ved det kunstfaglige fakultet ga fredag alle muligheten til å være popstjerner. I forskningsteltet på Strandtorget hadde prodekan Geir Davidsen og lærer Jon Marius Aareskjold rigget opp en miniutgave av et profesjonelt musikkstudio. En av de første som prøvde seg var Dieu Merci (16) fra Breivika videregående, han ville synge megahiten «The fox».

– Jeg føler meg som Michael Jackson her jeg står. Egentlig hadde jeg tenkt å bli en superstjerne, men det viser seg jo at jeg ikke kan synge, sier Niyindagira.

Følte rytmen

Ylvis-låten har gått som en farsott over hele verden, men den unge eleven var ikke overbegeistret over låten.

– Siden den kom har jeg prøvd å unngå den, men nå måtte jeg jo bare synge. Selv om det ikke hørtes så veldig bra ut så «følte» jeg rytmen godt.

Men man kan jo ikke synge en sang som er ment for to alene, derfor fikk han med seg prodekan Davidsen på låten.

– Jeg er ikke akkurat noen vokalist, sier dekanen og ler.

En litt mer erfaren sanger var Ida Kjeldsberg (15), elev ved Tromstun. Likevel var det heller ikke for henne en enkel jobb å skulle bryne seg på den spesielle låten.

– Det er jo artig å synge den, men det er ikke akkurat sånn type sang jeg er vant med, sier Kjeldsberg.

Alle innspilte låter ble både autotunet og endret til det ugjenkjennelige og alle gikk hjem med sin egen innspilling på CD-plate.

Sang som hvalen

Lenger inn i teltet var det en litt annen form for sang. Der kunne man prøve seg på noe som sjeldent som hvalkaraoke i regi av havforskningsinstituttet og Framsenteret. Det gikk ut på at man etterligner hvalens lyder så nøyaktig som mulig gjennom en mikrofon.

– Lyden til hvalen er en viktig del av havforskningen og dette er en kreativ måte å skape oppmerksomhet rundt det vi jobber med, sier Gunnar Sætra ved Havforskningsinstituttet.

Deltaker Sara Eliseussen synes det var gøy å lage hvallyder.

– Jeg synger jo i kor, men dette kan man si at var en litt annen måte å synge på enn det jeg er vant med, sier hvalkaraokesangeren.

HVALKARAOKE: Her ser vi Sara Eliseussen prøve seg på "Hvalaoke" med Marthw Uumati fra Havforskningsinstituttet.