– Det er helt sprøtt. Jeg kan ikke skjønne hvordan det går an at de leverer ut en slik stol i slutten av oktober uten vinterdekk, sier 65-åringen oppgitt.

Få med deg alle nyheter fra Tromsø-området: Følg oss på Facebook

Hun forteller at hun har gitt uttrykk for at hun ønsket et fremkomstmiddel i flere år, men tidligere i høst fikk hun omsider indikasjoner på at hun endelig kunne bli mottaker av den elektroniske stolen.

– Nå har jeg ventet på denne stolen så lenge, og når jeg endelig får den så er den ubrukelig om vinteren. Det er helt utrolig. Og jeg har ikke tenkt til å ligge å skadet i bunnen av bakken for å illustrere hvor dumt det er heller, sier Flakstad.

Ble redd

Det nye fremkomstmiddelet skulle nemlig brukes til å gjøre Flakstads hverdag enklere. Sykdommen hennes har de siste årene blitt verre og verre.

– Jeg tok taxi ned til et møte på Seminaret her om dagen, men så bestemte jeg meg for å gå opp igjen for å spare litt penger. Det burde jeg ikke gjort.

Flakstad prøvde nemlig å gå for egen evne så lenge hun kunne, men til slutt ble det for risikabelt på det glatte fortauet. Heldigvis kom to unge jusstudenter gående forbi.

– De var helt fantastiske, og hver av dem tok hver sin arm og tok meg imellom seg opp bakkene. Jeg har problemer med korttidshukommelsen, så jeg husker ikke navnene deres, men de var helt fantastisk hjelpsomme, sier Flakstad.

Ny søknad

Etter å ha nytt godt en ukes tid av muligheten til å komme seg fritt rundt omkring, har det altså blitt full stopp for 65-åringen. Det skal visstnok foreligge en søknad om å få utdelt vinterdekk, men Flakstad er redd det kommer til å trekke like langt ut i tid som den opprinnelige søknadene.

Overrasket

Avdelingsleder ved rehabiliteringstjenesten, Reidun Holm, blir overrasket når iTromsø ringer for å få en forklaring på hendelsesforløpet.

– Jeg snakket med en svært hyggelig mann hos hjelpemiddelsentralen på onsdag, som lovte meg at vinterdekkene var på vei, hevder Holm, som mener de skal være på plass på mandag forrige uke.

- Er det vanlig praksis å levere slike stoler på senhøsten uten vinterdekk?

- Det har jeg ingen kommentar til, svarer Holm.