For et par dager siden kom hunden Luca blødende og haltende hjem etter å ha rømt hjemmefra.

Det skulle snart vise seg at hunden hadde blitt skutt.

- Jeg er forbannet

En bekjent hadde passet Luca for eier Dan Kalseth da den stakk av. Senere kom den tilbake med et skuddsår i foten. Hundeieren tok straks affære da han fikk nyhetene og tok Luca med til dyrlege.

I dag er hunden hjemme hos hundeierens far, som er fortvilet og forbannet over det som har skjedd.

- Hunden  ble operert samme kveld som den ble skutt, så det går bra med Luca nå. Hunden er truffet bak i høyre fot, så den er skutt bakfra. Da den kom tilbake etter å ha stukket av både blødde og haltet den, forteller Helge Kalseth, far til hundeieren.

Under operasjonen fjernet dyrlegene et prosjektil av kaliber 22, noe Kalseth forteller mest sannsynlig kommer fra ei salongrifle.

- Det er småviltammunisjon. Jeg forstår det jo godt hvis hunden har jaktet sau eller bufe, da da har jo bonden full rett til å avlive hunden. Men da skal det brukes våpen som er egnet til det, ikke våpen beregnet for kanin og lignende.

Han vurderer nå å anmelde saken.

- Det hele er jo helt på trynet. Jeg er forbannet. Det er jo uansett helt utilgivelig å gjøre noe sånt.

Ikke tatt kontakt

Han forteller at ingen har tatt kontakt med dem i ettertid av hendelsen.

- Ingen har tatt kontakt med sønnen min om det som har skjedd. Han har ikke forsøkt å finne ut av saken, da han valgte å dra rett til dyrlegen, forteller Kalseth.

Kalseth håper de som står bak tar kontakt.

- Hvis hunden har gjort noe galt, må det gå an å få rettet opp i det og snakke om det på ordentlig vis, ikke bare skyte. Vedkommende som har skutt har ikke gitt beskjed til politiet en gang, sier han oppgitt.

- Bare en valp

Luca er nå hos Kalseth, mens sønnen er på jobb.

- Hunden er ikke ett år gammel en gang, den er egentlig bare en valp. Den ligner på en Husky, men er bare halvparten så stor. Heldigvis har jeg fri, så jeg kan ta vare på hunden mens sønnen min er på jobb.

Han understreker at de ikke kan være helt sikre på hvem som står bak.

- Det er jo en del gårder der sør for Solligården, men vi vet ikke sikkert hva som har skjedd og vil ikke beskylde noen som helst. Det trenger ikke være noen som bor der en gang, men bare noen tullinger som har vært på tur. Jeg håper helt klart de skyldige tar kontakt.

Kalseth er forbannet over det som har skjedd, men har ennå ikke bestemt seg for om han skal anmelde saken.

- Vi vurderer kraftig å anmelde saken. Sønnen min har enda ikke gjort det, men betalt en dyrelegeregning på 9000 kroner. Jeg vurderer virkelig å anmelde det. Politiet har jo alt av våpen registrert, så hvis det er noen fastboende her burde de jo kunne finne ut av hvem det er.

OPERERT: Luca ble operert etter å ha kommet hjem med skuddsår i bakbeinet. Foto: Helge Kalseth
HVILER: Hunden Luca (1) har det etter forholdene bra. Foto: Helge Kalseth