Det har gått lang tid siden P3-hitten «When I Sleep» herjet over det ganske land. Nå er tromsøbandet Jadudah tilbake med en forsmak på debutalbumet som ventes i september.

Les også: Har fanget råheten i studio

Fredag slapp nemlig bandet singlene «Red» og «And We Fall» på Spotify og iTunes. To låter som beviser at Jadudah mener alvor denne gangen.

– Låtene er våre to førstefødte babyer. Før vi i det hele tatt var et band satt Helle og jeg i en knøttliten hybel og spilte inn demoer. Tre år senere føler vi at låtene virkelig høres ut som band-låter. Vi føler vi har funnet soundet vårt i etterkant av «When I Sleep» ved mye spilling og hjelp fra blant annet vår produsent, Michael Scott Hartung, sier gitarist Joakim Finstad Jenssen til iTromsø.

Håper på P3-listing

Nå håper naturlig nok Jenssen at singelen, og etter hvert plata, blir tatt godt imot av folket, selv om de ikke mener de har laget en singel. Det har nemlig vært friske diskusjoner på hvilken låt som skulle være bandets singellåter.

Les også: Dette får vi høre i år

– Vi gjør vår egen greie i stedet for å jakte på radiohits, og det tror jeg er den eneste sunne måten å lage musikk på, sier Jensen som forteller at det kommende albumet har et veldig variert innhold.

– Neste singel vil være i helt annen gate enn disse to, men man vil fortsatt høre at det er samme band.

Mye Tromsø-musikk

Singelslippet kommer en uke etter at Cazadores slapp låten «Daydreamer». Tromsøbandet Red Headed Sluts, som er klare for Norwegian Wood, har også nettopp vært i studio og håper å slippe en låt før sommeren.

– Musikkmiljøet i Tromsø har alltid vært bra. Jeg tror veldig mange band kommer til å overraske etter sommeren, vi har Robaat, Red Headed Sluts, Cazadores, Ondt Blod og flere som alle slipper ting før jul, så det kommer kanskje til å bli litt fighting mellom bandene om oppmerksomheten. Det blir uten tvil veldig spennende fremover, sier gitaristen.