Pedersen synes det er på høy tid at Arthur Arntzen får seg ei egen gate i Tromsø, og han er ikke i tvil om hvor den bør ligge.

– Arthur Arntzen er tross alt oppvokst i Tromsdalen. Det er ingen tvil om at han både fortjener et gatenavn, og at han fortjener et gatenavn her i Tromsdalen, sier Pedersen med et bestemt smil.

Sterkt ønsket

– Beboerne i Tromsdalen, og vi i bydelsrådet, har snakket om at vi ville ha dette veinavnet flere ganger. Vi har også ønsket å etablere en park her i Tromsdalen, og dedikere den til Arntzen. Det hadde slått godt an, tror Pedersen.

Arthur Arntzen ble i 2012 kåret til den aller første vinneren av prisen «Årets tromsdaling». Pedersen mener en slik pris er en flott markering av Arntzen, men kanskje ikke nok.

– Arntzen har gjort «Oluf» til en nasjonalt ikon, og han har virkelig satt det nordnorske språket på dagsordenen. Han er en utrolig viktig person for landsdelen, og ikke minst for Tromsdalen.

Planlegger

Pedersen vil nå ta opp gatenavnønsket med kommunen.

– Jeg har ingen spesielle gater i tankene, så vi må ta opp saken med kommunen å finne ut hvor det passer å legge dette gatenavnet. Arntzen er jo oppvokst ved gammelbrua innerst i Tromsdalen, så kanskje det hadde passet der i området, tenker Pedersen høyt.

En ting er i alle fall sikkert, gatenavnet hører ikke hjemme på øya.

– Det hadde virkelig ikke vært det samme hvis et slikt navn skulle legges til Tromsøya. Det er naturlig at Arntzen hører hjemme i dalen, konkluderer Pedersen.