Storsalen er proppet med feststemte mennesker når Petter Stordalen entrer scenen i fullt skiutstyr. Bekledningen var en del av promo-en med skivideo fra de krasse Lyngsalpene. Budskap: Å starte et hotell, som skal være mer enn et hotell, i Tromsø, er nettopp å leve på kanten: På "The Edge".

Se web-TV: Stordalen om "Ishavskatedralens lillebror"

Fantastisk

- Men nå står vi her. Alle som er til stede skal huske denne festen, og sørge for at det blir slik på The Edge gang etter gang. Dette var meant to be! Roper Stordalen fra scenen, før glitter daler ned på publikum og musikken pumper igjen.

Les mer: - Folk skal si WOW!Nær 1.000 inviterte gjester har tatt plass i byens nye hotell på kveldens store åpningsfest. - Dette er virkelig fantastisk. Trolig den største festen i Tromsø og Nord-Norge på over 100 år, sier Roar Dons, styreleder i Pellerin, som er en av aktørene bak prosjektet.

Fest hele natta

Åpen bar og bugnende buffeter holder stemninga oppe. Hver hele time vil stemninga boostes fra scenen.

Klokken 21.00 gikk Violet Road på scenen - og senere ble de erstattet av Røyksopp. - Det er nok ingen overraskelse at dette kanskje er tidenes største gratisfest i Nordnorge, sier en stolt direktør Øyvind Alapnes.

- Dette er virkelig en drøm som blir oppfyllt, og jeg takker til alle som har gjort den mulig.

Se web-TV: Folk om åpningsfesten

Var du ikke på åpningsfesten? Fortvil ikke. iTromsø arrangerer i forbindelse med nasjonaldagen en fotokonkurranse - der du har muligheten til å vinne et opphold på hotellet.

Les mer: Vinn luksushelg på The Edge

Violet Road spiller på åpningen av The Edge
Petter Stordalen på åpningen av Clarion Hotel The Edge Foto: TOM BENJAMINSEN