I en pressemelding fra NHO Reiseliv Nord-Norge kommer det fram at i februar i år ble det registrert 185.033 overnattinger hos nordnorske overnattingsbedrifter. Det er en økning på nesten 9.000 overnattinger fra februar i fjor.

Det har i årets første 2 måneder vært 344 062 overnattinger i landsdelen, hvilket er vel 27 000 flere enn fjorårets antall. Dette er en økning på 9 prosent, mens Norge som helhet har hatt en nedgang på 2 prosent i samme periode.

Les også: Seks av ti sier nei til OL i Oslo

Dette innebærer en økning på fem prosent, mens Norge totalt har hatt en nedgang på tre prosent.

Hotellene i Nord-Norge har hatt en økning på fem prosent, mens Norge som en helhet har hatt en økning på én prosent.

Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge har økt med 17 prosent.

Les også: Annonserer narkotika på Facebook

Økning i utenlandstrafikken til Nordland på 57 prosent skyldes i stor grad charterfly til Evenes. Årsaken til at Finnmark har en nedgang på 17 prosent skyldes bortfall av charterfly fra Japan til Lakselv, samt nedgang i antall gjestearbeidere fra Island, skriver NHO reiseliv Nord-Norge i pressemeldingen.

Campingnæringen har hatt en trafikkøkning på 2 prosent i februar, mens Norge totalt har en nedgang i campingtrafikken med 14 prosent.

Avdelingsdirektør for NHO Reiseliv Nord-Norge, Geir Solheim sier i pressemeldingen at februartallene dokumenterer at vintertrafikken fra utlandet i stor grad er avhengig av tilgjengelighet med fly.

– Dette er også bakgrunnen for at det arbeides med å få på plass et charterfond for Nord-Norge og Svalbard, sier Solheim.

Les også: Tar lørdagshandelen i Tromsø eller Harstad