Ved studiestart i høst manglet 120 utenlandske studenter bolig i Tromsø. For å gjøre det lettere for studenter som er på utveksling i Norge, og for studenter som skal på utveksling i utlandet, har universitetet startet opp et samarbeid med boligformidleren housinganywhere.com.

– Her kan studenter legge ut studentboligen sin til leie mens de selv er på utveksling i utlandet. Akkurat nå er ligger det 14 studentboliger i Tromsø på denne siden, forteller studentambassadør Wasif Jalal som jobber som koordinator på UiTs internasjonale kontor.

Gratis tilbud

Housing Anywhere er en boligformidler for alle typer boliger, og nå har Universitetet i Tromsø inngått avtale med selskapet.

– Studentene kan legge ut annonser gratis. Vi håper også at denne siden blir oppfattet som en trygg formidler, nå som UiT er en samarbeidspartner, sier Jalal.

Universitetets tanke med denne formidlingen er at studentboligene til de som reiser til utlandet på utveksling, ikke blir stående tomme i perioden de er borte.

– Slik blir det også lettere for dem som kommer fra utlandet å finne seg et sted å bo de månedene de er her i Tromsø, forteller Jalal.

– God idé

Studentene Paulina Szynkowska og Shanta Giri synes det er en lur løsning.

– Jeg har allerede vært på utveksling, om ikke skulle jeg ha benyttet meg av denne tjenesten. Det er en god idé, sier Szynkowska.

Giri er enig.

– Det høres veldig bra ut. Det er jo mange studenter som sliter med å finne seg et sted å bo. Når det blir studentboliger ledige, fordi noen reiser på utveksling, er det jo lurt at de blir leid ut til andre studenter som er i Tromsø, sier hun.

NETTVERK: — Gjennom deltakelse i nettverket HousingAnywhere.com skal UiT forenkle boligproblematikken for studenter som har fravær fra studiene — for eksempel i kortere utenlandsstudier, sier Wasif Jalal. Foto: Tom Benjaminsen