Norges Jeger og Fiskerforbund i Troms savner kvinner på elgjakt. Derfor søker de om midler fra fylkeskommunen for å rekruttere flere kvinner som jegere.

- Vi har gjennom mange år sett at det er veldig mange eldre menn som drar på jakt, men slik trenger det ikke å være. Vi vil veldig gjerne ha med mange damer, forteller prosjektleder, Stein-Ole Sommerseth, ved Norges Jeger- og Foskerforbund.

Annerledes bålprat

Jegerforbundet har tidligere år holdt dette kurset, men da har de opplevd at mange av kvinnene trekker seg i siste liten. Dette håper Sommerseth ikke vil skje i år.

- Når man har med damer på jakt blir det et mer positivt miljø i gruppa. Det blir blant annet en annen type prat rundt bålet. Damer bidrar med et mer positivt fokus og de er som regel veldig interessert i kunnskap. De vil alltid lære mer, sier han.

Forbundet søker om 13.000 kroner fra fylkeskommunen og det regner han med blir innvilget.

- Det blir en del kostnader når man holder slike kurs, derfor vil vi søke om litt ekstra midler. Det koster 500 kroner per utover for å delta og da vil jeg påstå at man får mye for pengene, forklarer Sommerseth.

"Forgubbing"

Kurset holdes i Dividalen i Målselv kommune i oktober 2014, men de ønsker å få med seg kvinner fra hele Norge. Kvinnene som melder seg på kurset får opplæring ute i feltet, der det blir tatt for seg skytetrening, teknikk og skadeskyting. Selv om det er flertall av menn som jakter, ser Sommerseth ingen problem med at kvinner skal få lov til å ta del i det samme.

- Det har skjedd en "forgubbing" innenfor jakten. Det er veldig mange eldre menn som er med på jakt, og dette hegemoniet vil vi gjerne bryte. Vi håper på at damer som blir med på kurset får mersmak for jakt og har lyst til å fortsette med dette, avslutter han.