For to uker siden skrev iTromsø om byrådets utredning av Simavika på Ringvassøy som plassering for en ny skytebane i Tromsø.

I en årrekke har debatten om en erstatning for banen i Tromsdalen herjet, og det så ut som om den drøyt 30 år lange konflikten hadde fått en løsning da byrådsleder Øyvind Hilmarsen la fram planene på TUIL-arena.

Men nå har bydelsleder i Tromsdalen, John Pedersen fått flere signaler på at Ap vil stemme mot forslaget fra byrådet.

– Jeg registrerer at Arbeiderpartiet vil slå politisk mynt med dette og markere seg ovenfor byrådet med å gå imot Simavika. Det er forferdelig uklokt og det vil føre til at Tromsdalens befolkning vil markere dette på et eller annet vis, sier Pedersen.

Reagerer på dårlig utredning

Kristin Røymo, som er kommunestyremedlem for Ap, synes ikke mye om utspillet til Pedersen. Hun forteller om det uheldige dilemmaet som har oppstått for Arbeiderpartiet.

– Hvis John Pedersen hadde vært i vår situasjon, hvor vi har en byråd, ansvarlig for vann og avløp, som sier at det ikke er trygt å flytte skytebanen inn i dette området, da tror jeg også Pedersen hadde vært litt forsiktig med å gå imot det fagbyråden og fagavdelingen i kommunen sier, forteller Kristin Røymo.

Hun retter også kritikk mot byrådet som hun mener har levert en fryktelig dårlig utredning.

– Ikke bare er det en dårlig utvelgelse av område. Vi foreslo områder som var langt bedre i forhold til fremtidig skyting, men jeg er overhodet ikke fornøyd med kvaliteten på det de har levert.

Frykter skyting i minst ti år til

Om kommunestyret stemmer ned Simavika, frykter nå John Pedersen at det kan ta opp til ti år før man får skytestopp i Tromsdalen.

– Hvis dette blir nedstemt i kommunestyret, vil jeg tro at det eksisterende byrådet ikke vil ta mer initiativ i denne perioden. Det vil si at det kommer til å ta år før man begynner på nytt å utrede alternativer. Da snakker vi fort om ti år til, sier en oppgitt Pedersen.

Arbeiderpartiet har gruppemøte førstkommende mandag, hvor de vil diskutere saken. Kommunestyremøtet vil finne sted onsdag 28. august.

OPPGITT: Kristin Røymo (ap) er oppgitt over kritikken Arbeiderpartiet får foran kommunestyremøtet. Foto: KENT-EINAR MYRENG
iTromsø 14. august 2013