Den siste måneden har Morten Haugli og Frode Lien. Guttene bak Movemberauksjonen jobbet hardt for å sette søkelyset på menns prostatakreft og ikke minst barten.

– Jeg har tatt barten nå. Jeg må si som Frode sa til meg på lørdag, det er et antiklimaks at det hele er over, sier Haugli.

Viktig sak

Haugli forteller at det blir ett helt år til neste gang han kommer til å anlegge bart.

– Så nå går jeg rundt og ser ut som en tolvåring, men det får så være, sier Haugli.

Haugli ser tilbake på november som en flott måned hvor han og Lien har fått fram budskapet sitt.

– Menn er utrolig dårlig til å sjekke seg for prostata. Det er sikkert en høy terskel for mange å gjennomføre en slik sjekk, likevel er det utrolig viktig og det er jo derfor Movember-.auksjonen eksisterer.

Enda større til neste år

Lørdag delte de ut gjenstandene etter auksjonen på Nerstranda. Gjenstandene som er gaver fra næringslivet i Tromsø hadde til sammen en verdi på nesten 45.000 kroner og alle pengene går til forskningsprosjekter for prostatakreft.

– Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen og vi skjønte hvor viktig det er da en av dem som kom innom standen vår på lørdag fortalte at kompisen hadde hatt testikkelkreft, men at han nå er frisk og har fått barn. Selv om det er en annen krefttype underbygger det viktigheten av å sjekke seg, sier Haugli.

Engasjementet til Haugli og Lien kommer av de ønsker å fremme en god sak og det ønsker de også å gjøre til neste år.

– Vi skal selvfølgelig arrangere auksjonen i 2014 også, men da blir den enda større, jeg kommer til å vie tiden min enda mer til prosjektet og begynne enda tidligere med å samle inn gaver.