Etter en ekstra time med venting fikk ungene i fjerde klasse ved Workinnmarka skole endelig møte Arne Hjeltnes, da han steg ut av helikopteret etter å ha flydd over store deler av Troms.

– Så fantastisk det er å endelig være her! Å fly over Lyngsalpene og Senja var helt vilt, og det var spektakulært å komme flygende inn over Tromsøya. Det sto folk samlet over alt, og både på Varden og i Telegrafbukta var det ”tjoke” fullt av folk, sier Hjeltnes entusiastisk.

Mottakelse

Fremst i velkomstkomiteen sto Jan Sigmund Berglund, leder av Tromsø Sjakklubb.

– Det er helt fantastisk at vi kan bruke et opplegg som dette for å promotere høstens Sjakk-OL. Både lufthavnsjefen og vi syntes det var veldig naturlig å peile TV2s Tromsøbesøk inn mot Sjakk-OL, siden OL faktisk er den største happeningen i både Tromsø og Norge i år, sier Berglund.

Lufthavnsjef Jonny Andersen er helt enig, og understreker at alt som kan promotere byen er hjertelig velkommen til flyplassen.

– Dette programmet betyr noe for hele Tromsø, og at de velger innfallsporten til byen som location for filmingen synes vi er helt ypperlig, sier Andersen.

Det var flyplassen som tok initiativet til å vinkle Tromsøbesøket mot Sjakk-OL, og Andersen er veldig fornøyd med at TV-selskapet bet på agnet.

– Vi er veldig takknemlig for å ha fått gjennomslag for den røde tråden, og dette kommer garantert til å styrke Tromsøs posisjon, og sette byen ordentlig på kartet, sier Andersen.

Knust i sjakk

Etter å ha ønsket TV-titterne velkommen var det tid for et slag lynsjakk mellom Hjeltnes og det 13 år gamle sjakkgeniet Elise Sjøttem Jacobsen.

– Jeg er forberedt på å bli gruset, for jeg er ikke så veldig stødig i sjakk. Jeg vet hvordan man har lov til å bevege brikkene, og har et åpningstrekk, men bommer jeg på det tror jeg at jeg går nedenom og hjem ganske raskt, ler Hjeltnes.

Og ganske riktig, etter fem minutter lynsjakk måtte Hjeltnes gi tapt for trettenåringen.

LES OGSÅ: Tromsø sentral i TV-serie fra lufta

– Arne var faktisk flinkere enn jeg trodde, men jeg hadde kanskje ikke så veldig store utfordringer, sier Jacobsen.

Hun håper konkurransene fram mot Sjakk-OL vil være like mye plankekjøring.

– Da har jeg nok ingen problemer, sier hun, og høster gratulasjoner fra både TV2-teamet, og Berglund.

Utsikt: Slik så det ut da TV2s team fløy mot Tromsø. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen
BLE KNUST: Arne Hjeltnes hadde ikke nubbkjangs mot sjakkdronningen Elise Sjøttem Jacobsen. Foto: Renate Pettersen
BONDEN I MIDTEN: Jan Sigmund Berglund (fra høyre), Arne Hjeltnes og Thomas Robertsen benyttet anledningen til å promotere Sjakk-OL. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen