Morris i Storgata 48 har stengt dørene og pakket sammen forrige uke. Bygget eies av Thon Hotellbygg AS og nå er det allerede klart hvem som blir ny leietaker i sentrumslokalene.

– Det er Peak Performance som åpner her, forteller John Braastad, assisterende eiendomssjef i Olav Thon Gruppen til iTromsø.

LES OGSÅ: Butikk på Jekta slått konkurs (for abonnenter)

Åpner før jul

Peak Performance, som er eid av IC Group, har fra før heleide merkebutikker i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger,

– Butikken skal totalrenoveres og bygges om, men vår intensjon er å åpne før jul, forteller Marianne Hauffen, Retail Area Manager i Peak Performance, til iTromsø.

LES OGSÅ: Kræmer-konsernet splittes: Brødrene deler driften (for abonnenter)

Motebutikken har hatt lyst til å etablere seg i Tromsø i lang tid.

– Vi har lenge hatt et ønske om å åpne i Tromsø og endelig kom det rette lokalet på plass. Tromsø er en fantastisk by og jeg tror det blir kjempespennende å komme dit.

Velger helst sentrum

Hauffen forteller at det er en bevisst avgjørelse å åpne butikk i sentrum i stedet for på kjøpesenter.

– De aller fleste av våre butikker ligger på gateplan og det er som gateplanbutikk vi trives best. Vi synes det er den hyggeligste profilen, vi får skapt vårt eget miljø i butikken og vi vil jo gjerne støtte opp under gateplanbutikkene i sentrum. Men vi har også butikker på kjøpesenter og for oss er det en god miks å ha begge deler.

LES OGSÅ: Ny partner skal få liv i de tomme lokalene i Næringslivets hus (for abonnenter)

Aktivt moteliv

Hun forklarer at Peak Performance er en butikk som favner bredt.

– Peak Performance er på en reise og vi har endret oss mye de siste to årene. Vi har fokus på å leve et aktiv liv i hverdagen, men har også klær som skal brukes ute i skog og mark og på ski. Vi er ekstremt sterke på ski, men nå trekker vi mer fashion inn i kolleksjonen vår enn vi har gjort noen gang tidligere, forklarer Hauffen.