- Politiets begjæring om omfattende undersøkelser av grunnen i gjestestua gir nytt håp om at vi kanskje vil få svar på hva som har skjedd med Per. Samtidig understreker den et makabert alvor som det som pårørende er vanskelig å ta inn over seg, sier Heidi Molstad Andresen, lillesøsteren til den savnede Per Vålnes, i et intervju med Dagbladet.

Vålnes ble sist sett under sin egen 50-års feiring 27. november 2011, og tre personer er siktet i det politiet mener er en drapssak. Siden det har manglet konkrete bevis har politiet gjort flere forsøk på å finne et lik, blant annet ved å bruke georadar til å søke under Vollan Gjestestue, men ingenting har foreløpig gitt resultater. Nå skal nevnte vertshus på nytt undersøkes, ved at politiet skal grave i grunnen igjen.

Søsteren forteller at hun og de andre pårørende er takknemlige for politiets omfattende innsats i saken.

- At politiet legger ned så omfattende ressurser i en sak, er dessverre ikke selvsagt. De menneskelige kostnadene ved en uoppklart drapssak er store, derfor er det betryggende at det ikke er økonomiske hensyn som står i veien for en oppklaring, forteller Molstad Andresen til Dagbladet.

Hun peker også på at disse nye undersøkelsene kan presse de siktede til å inrømme mer i avhør.

- Kanskje denne utviklingen gjør dem mer samarbeidsvillige enn de har vært så langt. Jeg synes det er påfallende de to siktede hele tiden har nektet å la seg avhøre av politiet, og heller ikke svarte på spørsmål i de rettslige avhørene, sier Vålnes' lillesøsteren til avisen.

SAVNET: Liket av Per Vålnes er ikke funnet. Nå går etterforskningen inn i en ny fase. Foto: Privat