På sin blogg har Borch postet et innlegg som er undertegnet av henne selv, Marlene Bråthen, John Ottessen og Wenche Skallerud.

Der beskriver de fire toppnavnene på den vinnende valglisten det de mener er en direkte utskvising av Senterungdommen og Sandra Borch fra å få innflytelse på nominasjonssprossen. Spesielt Ann Sissel Enoksen blir kritisert for dette.

Reaksjoner

«Mange medlemmer har reagert svært negativt på Enoksens adferd i forbindelse med nominasjonsarbeidet. Likevel ville mange av oss hatt ei liste hvor også Enoksen var en del av de øverste plassene. Det virker som at nominasjonskomiteen og Enoksen for enhver pris ville utelukke Senterungdommen fra enhver innflytelse på listen», skriver de.

Ikke udemokratisk

Årsaken til at de fire har skrevet bloggen er påstander som først ble fremmet i iTromsø, deretter i avisa Nationen og i andre medier om at Borch, Bråthen & Co gjennomførte et godt regissert kupp.

«Nominasjonsmøtet var demokratisk og ikke et kupp som per definisjon er udemokratisk», skriver de.

Ann Sissel Enoksen - som får mye pepper i bloggen - tilbakeviser alt som står skrevet.

- Det er bare tull og tøys det som står i bloggen. Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i det de sier, sier Enoksen til iTromsø.

Trukket seg

Hun viser til at flere av navnene fra Boch & Cos liste har trukket seg i ettertid.

- Jeg vet i hvert fall om fire personer som har trukket seg etter at de skjønte hvordan listen hadde kommet til. De fikk nemlig inntrykk av at de som kontaktet dem representerte den offisielle valgkomiteen, sier Enoksen.

Hun sier videre at benevnelsen kupp ikke kun stammer fra henne.

- Det er veldig mange medlemmer som har betegnet det som skjedde som et rent kupp og ingenting annet, sier hun.

TILBAKEVISER ALT: Ann Sissel Enoksen beskriver det som er skrevet i bloggen som "tull og tøys". Foto: Tor Farstad
ENIG: Wenche Skallerud er en av senterpartipolitikerne som støtter Sandre Borch. Foto: Troms Sp