- Vi deler i dag ut 30 millioner til gode formål her i Nord-Norge. Vi i Sparebank 1 Nord-Norge ønsker å skape aktivitet og mangfold i landsdelen, samt å bidra til kunnskapsutvikling, sier kommunikasjonssjef Geir Håvard Hanssen.

Flere millioner

I Tromsø ble det gitt gaver for flere millioner til mange ulike formål, blant annet til Holt 4H Læringstun.

- Holt 4H Læringstun er et flott tiltak og hadde en av de beste søknadene. Vi tildeler dem hundre tusen kroner, som går til det beste for barn og unge, sier banksjef Lars Nymo Trulsen.

Han synes det er svært positivt at unge i Tromsø har et tilbud som 4H-gården.

- At barna våre har et tilbud hvor de kan få komme seg ut å kjenne på sauer, grønnsaker og lukte fjøslukt er veldig viktig.

Nødvendig støtte

Holt 4H Læringstun har slitt med økonomi og drift siden oppstarten. Styremedlem i 4H-stiftelsen Ellen Elverland er svært takknemlig for pengegaven.

- Dette betyr veldig mye for oss, siden vi har strevd med å få endene til å møtes. Pengene er en veldig viktig start for å realisere nye prosjekter.

Elverland mener 4H-prosjektet hadde stanset uten tildelingen.

- Uten disse pengene måtte vi i verste fall ha avsluttet. Nå har vi mulighet til å ordne opp lokalene, plante mer i hagene eller til og med få flere dyr her på gården.

Anne Kari Eliassen, daglig leder i 4H Troms, var også til stede under tildelingen.

- Vi er avhengig av midler og er veldig takknemlige. Dessuten bør enhver by med respekt for seg selv ha en 4H-gård, smiler hun.

Rekordutdeling

Til sammen ble det gitt pengegaver fra Sparebank 1 i hele landet for 230 millioner, hvorav 30 millioner ble delt ut i Nord-Norge. Aldri før har det blitt delt ut en større del av sparebankenes og sparebankstiftelsenes overskudd.

TAKKNEMLIGE: Ellen Elverland og Anne Kari Eliassen i 4H er glad for pengestøtten stiftelsen har fått. Foto: Marte Gilstad