– Dette er en vanskelig bakke, både for busser, tungtransport og biler, og det kan være vanskelig å komme løs når man først har stoppet, sier Hofsøy til iTromsø. Vi har tatt henne med på befaring i Langnesbakken.

Trafikksikkerhet

Trafikken går greit på vinterføret vi har hatt den siste tiden, men det er selvfølgelig ikke garantert å vare.

– Vi har jo ikke slikt føre hele vinteren igjennom, sier Hofsøy.

Hofsøys motivasjon for å fremme forslaget er å gjøre veien tryggere for bilister og andre trafikanter langs veien.

– Vi har fått et brev fra Foreldrerådets arbeidsutvalg ved Workinnmarka skole som mener at en forkjørsvei her vil gjøre veien mindre trygg for elevene ved skolen, og det er et spørsmål som selvfølgelig må utredes. Hvis så er tilfelle vil jeg ikke foreslå å innføre forkjørsvei, sier Hofsøy som understreker at her må det være trafikksikkerheten som står i høysetet.

Praktiske løsninger

Hun mener imidlertid at det finnes flere praktiske løsninger som kan bidra til skoleelevens sikkerhet på skoleveien.

– Det er jo tenkelig at man kan opprette et lyskryss eller fartshump der elevene skal krysse, men dette må som sagt utredes.

Hofsøy synes det er spennende at man nå kan komme med private forslag til kommunestyrets møter.

– Det er første gang jeg fremmer et slikt forslag, og det gjør jeg på bakgrunn av at jeg som medlem i byutviklingskomiteen har merket meg at en forkjørsvei i Langnesbakken vil gjøre livet lettere for mange. Jeg har også fått tilbakemelding fra flere av de andre partiene som ønsker å støtte forslaget.

Opposisjonspolitikk

Hun mener at private forslag kan gjøre det lettere å sitte i opposisjon.

– Når man sitter i opposisjon er det lett at man bare blir sittende og være uenig, men dette kan være en god anledning for oss å ta initiativ, foreslå saker og sette dagsorden, avslutter Hofsøy.

Ifølge forretningsutvalgets innstilling til kommunestyret bør saken utredes nærmere før den eventuelt vedtas. De foreslår derfor at saken skal utsettes.