Det er mange som savner en lekeplass i området Bo i Nord. Ved «Andedammen» sto det for noen år siden et lekeapparat. Da dette ble fjernet, ble det imidlertid ikke erstattet med noe nytt, og de siste årene har det blitt snakket mye om saken.

– Vi er omtrent åtte familier med barn som savner et uteareal som barna kan bruke. En lekeplass ville vært et samlingspunkt for oss, sier småbarnsmor Kristine Daae.

Nå har de sendt brev til Tromsø kommune med en forespørsel om en oppgradering av området.

Stiller til dugnad

Lekeapparatet som har stått der tidligere var plassert ved «Andedammen», som ligger mellom Klimavegen og Nordavinden.

– En lekeplass øker verdien av området for oss når det kommer til trivsel, blant annet fordi det vil bety at ungene får et område å utfolde seg på, forteller Daae. Hun er selv mor til tre og merker ofte behovet for en slik oppgradering.

Ifølge småbarnsmoren har det dessuten kommet til mange nye familier som nylig har etablert seg i området. De har diskutert dette over en lengre periode og stiller velvillig opp til dugnad dersom det er behov for det, kan Daae fortelle.

– Vi bor i et området hvor det var mange unger for 25 år siden, men disse har vokst opp nå, og nye har kommet til. Vi håper derfor at kommunen kan investere i et lekeapparat av et eller annet slag, sier Daae.

Pågående prosess

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, kan fortelle at det er satt av penger til oppgradering av parker og lekeplasser.

– Årsaken til at det gamle apparatet ble fjernet er trolig vedlikehold. Det er satt av penger, men hvilke som blir prioritert først er litt som med asfaltlisten – det er mye å ta tak i, og når vi tar tak, blir det stadig framrykk i køen, forteller Alvarstein.

Byråden tør ikke si noe om ønsket fra familiene i Bo i Nord vil bli hørt med det første, men forteller at det er en prosess som pågår.

– Mange av lekeplassene tilhører boligene da beboerne eier boligfeltet. Jeg har ikke oversikten foran meg, men kan si så mye som at det er bevilget penger og at det arbeides med, avslutter Alvarstein.

SAVNET LENGE: Det er mange som har savnet en lekeplass i området Bo i Nord. Blant de som benytter Andedammen mye er blant annet Ingvild Hald, Nils Thomas Songstad, Håkon, Ingrid og Sigrid Ag-Barkli, Merete Korsberg, Isobel Korsberg, Kristine Daae, Sara, Anna og Iver Daae, Nina Camilla Wergeland, Sofia og Fredrik, Aksel og Håvard.
TREKLØVER: Disse tre trives også ute i naturen, men ønsker seg en lekeplass.
SAVN: Fredrik er en av de som trives ved Andedammen, men som gjerne skulle hatt et lekeapparat å herje på.