– Nå eier vi 100 prosent av aksjene i Kulturkvartalet (vestlige delen av Mack-kvartalet, red.anm.), og styrker med det vår tilstedeværelse i Tromsø. Vi fortsetter med planene våre for Mack-kvartalet Øst, sier eiendomsdirektør Sigurd Stray i Eiendomsspar AS til iTromsø.

Bedrer likviditeten

I den østlige delen av kvartalet planlegger Eiendomsspar og Mack en park og et handels- og opplevelsessenter, til tross for at Mack nå er ute på eiersiden på andre siden av Storgata.

–  Vi selger aksjene for å styrke egenkapitalen og driftskapitalen i henhold til planene vi vedtok ved inngangen til 2014. Det er et resultat av fire år med store prosjektet og investeringer som har tært på selskapets driftskapital, sier Mack-direktør Harald Bredrup til iTromsø.

Han mener salget nå gir Mack et solid økonomisk fundament. Selv om det ligger an til røde tall også for 2014, tross kraftig voloumøkning i ølproduksjonen og distribusjon til resten av landet, blir underskuddet betydelig mindre enn i 2013. Underskuddet ble 14,9 millioner kroner før skatt.

– Vi har lagt opp til et positivt budsjett i 2015, sier Bredrup.

Hemmelig kjøpesum

Kulturkvartalet er på cirka 17.000 kvadratmeter og huser blant andre Kunstakademiet ved Universitetet i Tromsø og Studentsamskipnaden ved Driv. Eiendomsspar og leietakerne vil at kvartalet skal være en drivkraft for kunst og kultur.

Eiendomsspar og Mack har blitt enige om ikke å offentliggjøre salgssummen.

SELGER SEG UT: Mack-direktør Harald Bredrup og direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes har skilt lag i Kulturkvartalet etter at Eiendomsspar har kjøpt alle aksjene, men eier fortsatt Kvartal Øst sammen. Foto: Ronald Johansen