Alle deltakerne trodde Stine Sørum (31) skulle bli den siste storbonden før finaleuken. Overraskelsen var derfor stor da navnet til Finn Olav Odde (56) ble lest opp, skriver VG mandag kveld.

I mandagens episode var det klart for siste storbonde-valg før finaleuken. En inngått avtale gjorde at alle deltakerne var sikre på at det var 31 år gamle Stine Sørum som skulle bli storbonde da Ørjan Hult røk ut av konkurransen.

I stedet ble Finn Olav Odde valgt til storbonde.

Kan ikke stole på noen

– Jeg ble kjempesur, og tenkte: Fy faen, for en drittsekk, sier Stine til VG.

Videre sier Sørum følgende til avisa:

– Jeg stolte 100 prosent på Ørjan, og hadde jeg blitt sendt hjem så hadde jeg ikke tvilt på hvem jeg skulle velge som storbonde. Men når Gaute ikke sa navnet mitt, tenkte jeg: Er det mulig? For når jeg var i andrekjempehytta hans, forsikret han meg om at jeg skulle bli storbonde. Man kan virkelig ikke stole på noen, sier hun.

Det var i forrige uke Stine og Ørjan gjorde en avtale om at dersom en av dem røk ut, skulle den andre sikres en plass i finaleuken ved å bli valgt til storbonde.

Tok en helomvending

Ørjan forteller til VG at han brukte lang tid på å velge storbonde.

– Jeg tenkte veldig mye frem og tilbake. Jeg hadde valgt Stine dersom det hadde vært hvilken som helst annen uke enn den siste uken før finaleuken. Jeg ville at Finn Olav og Olav Harald skulle komme til finalen, og jeg klarte ikke å stole helt på Stine, og at hun ikke ville ta en guttekamp. Så jeg tok en helomvending, og valgte å sikre begge guttene, sier han før han fortsetter:

– Jeg synes at Finn har fått gjennomgå så utrolig mye, og jeg så hvor sliten han var. Jeg ville sikre han en plass, fordi han fortjener det.

Ifølge VG skal det ikke være dårlig stemning mellom de to deltakerne, da de i ettertid skal ha skværet opp.