Neste lørdag blir det storstilt treningsdag ute på Valhall stadion fra klokken 12.00 til 15.00.

Treningskjeden SATS Elixia stiller med samtlige av treningssenterets personlige trenere og andre instruktører.

– Vi har lyst til å ta ansvar for folkehelsen, og da inviterer vi absolutt hele byens befolkning til aktivitetsdag på Valhall. Vi håper at dette kan bli en årlig tradisjon og har allerede store planer for neste år, sier personlig trener Grete Fremnesvik.

TIL og ordføreren

Det hele starter med åpningsshow etterfulgt av en zumbatime.

– Alle de personlige trenerne på våre to treningssentre i Tromsø vil være til stede. Det vil også bli bootcamp og tilpassede øvelser for alle, uansett alder og form, sier Hilde Stenseth Heimdal.

I de tre timene vil det også være yogatime. Ordfører Jens Johan Hjort har allerede fått invitasjon. Det samme har byens største idrettsprofiler.

– Det vil også være en rokonkurranse med to spillere fra TIL, to spillere fra Tromsø Storm og to av våre egne instruktører, så det blir både show, konkurranser og individuell trening, forklarer de to damene.

Løpeteknikk

Målet for dagen er kort og enkelt å nå ut til flest mulig.

– Folk oppsøker jo oss på sentrene, men vi ønsker å møte de som ikke kommer inn på sentrene og derfor trekker vi utendørs. Mange har sikkert en høyere terskel for å komme i gang med treningen, og da håper vi at en dag som denne kan være en fin anledning til å se hva vi har å tilby og hive seg med på trening i forhåpentlig flott vær, sier Fremnesvik.

Og dagen kan være nyttig for mange med så mange personlige trenere på plass.

– Det vil bli kurs i løpeteknikk også. Løping er veldig i vinden og med MSM like om hjørnet, kan det sikkert være nyttig for flere, sier Heimdal.

Det er ingen øvre grense for hvor mange som kan være med på aktivitetsdagen.

– Vi har samme kapasitet som Døgnvillfestivalen og håper på minst like god stemning, sier Fremnesvik.

– Men vi mangler en DJ, så om det er noen som har lyst til å spille musikk på dagen, ville vi satt pris på det, sier de.