RÅDHUSET: – Det er faktisk vanskelig å skjønne hva som skjer, sier Skogman til iTromsø.

Den siste uken har vært svært turbulent for Anni Skogman og Fremskrittspartiet. For en uke siden ble den tidligere varaordføreren – og sågar gruppelederen i kommunestyregruppa – fra Fremskrittspartiet ekskludert i to år av sine partifeller.

Uavhengig Skogman

Tirsdag var det møte i formannskapet, der Skogman sitter som innvalgt representant fra Fremskrittspartiet – men nå møtte hun som uavhengig.

– Det er nok det merkeligste møtet jeg har vært med på, innrømmet hun overfor iTromsø.

Når det er sagt, understreker hun at det er veldig liten forskjell på å ha uavhengige Skogman eller Frp-Skogman på møte i formannskapet.

– Det er akkurat like mye Frp-politikk i meg som det var i forrige uke. Det er ingen forskjell, sier hun.

Selv om Skogman stilte som uavhengig representant i formannskapet, hadde Fremskrittspartiet folk i møterommet. Som en følge av det valgpolitiske samarbeidet mellom opposisjonspartiene i kommunestyret, møtte Britt Hege Alvarstein som vara for Høyres Erlend Svardal Bøe.

Langt fra isfront

– Da kan vi jo si at Frp var til stede selv om jeg ikke lenger er medlem – og det var jo bra, sier Skogman selv.

Det er fylkespartiet som har ekskludert Skogman i to år. Kommunestyregruppa på sin side har vært tydelig i sin støtte til Skogman – noe som viste seg i formannskapsmøtet.

Britt Hege Alvarstein satt ved siden av Skogman – og stemningen mellom de to var både hjertelig og gemyttlig.

– Det så ikke ut som om det var isfront mellom dere?

– Langt ifra. Jeg har fått sterk støtte fra kommunestyregruppa, og da de valgte ny gruppeleder i helga, ble Kristoffer Kanestrøm valgt i påvente av at min ankesak til sentralstyret behandles, sier Skogman.

Venter på avgjørelse

Det er avgjørelsen derfra som alle nå går og venter på for å få avklart og avgjort den uoversiktlige og konfliktfylte situasjonen i Tromsø og Troms Fremskrittsparti.

– Det eneste jeg kan gjøre nå er å vente. Utover det kan jeg ikke si så mye om det som skjer internt i partiet, sier Skogman.

UVANLIG: – Det er vanskelig å skjønne det som skjer, sier Anni Skogman om at hun må møte som uavhengig folkevalgt på rådhuset. Foto: Christer Pedersen