Gründer og tromsømann, Håkon Bertheussen, står bak mobil- og nettbrettapplikasjonen Wordfeud, som er en elektronisk variant av ordspillet Scrabble.

Nå har det internasjonale revisjonsselskapet, Ernst& Young, kåret 27-åringen til Norges fremste, unge vekstskaper i 2012.

Han fikk tirsdagkveld utdelt prisen "Young Entrepreneur Of TheYear". Entreprenørfinalen fant sted på Radisson Blu Plaza Hotel iOslo der 600 representanter for norsk næringsliv var til stede.

Ingen i Norge tjente mer på salg avapplikasjoner til smarttelefoner i 2011 enn Bertheussen, opplyser Ernst & Young.

I juryen sitter blant annet fjorårets vinner, og administrerende direktør i Norwegian, BjørnKjos.

- Ser muligheter

I begrunnelsen for prisen uttaler juryen følgende:

YOUNG Entrepreneur Of The Year-prisen skal fremheve en ungperson som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, ellergjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Årets vinner har klart å ta lek på gutterommet over til åbli en lønnsom virksomhet. Gjennom tidlig å forstå nye trender ogdistribusjonskanaler har årets vinner klart å levere et innovativt produkttilpasset nyutviklet teknologi. Lønnsomheten er oppnådd ved rask utrulling avproduktet internasjonalt gjennom profesjonelle samarbeidspartnere. Vinneren hartil tross for sin korte karriere klart å oppnå resultater som sikrerfinansiering av videre utvikling av nye produkter og selskapet som sådan.Vekstskaperen har vist hvilke muligheter som ligger i nye trender og teknologi!

Tilnå har nærmere 20 millioner mobilbrukere lastet ned Wordfeud, og spillet er tilgjengelig på en rekke språk.

I 2011 omsatte selskapet Bertheussen ITAS for 18,3 millioner, og årsresultatet endte på 17,7 millioner kroner.