400 hoteller var i år med på konkurransen om landets beste frokost. Rica Ishavshotell gikk ikke helt til topps i år, men er fornøyd med en finaleplassering.

– Vi er i en byggeprosess på hotellet nå. Til neste år kommer vi sterkere tilbake, forteller direktør ved Rica Ishavshotell, Ulf Johansen.

Tidligere år har hotellet kommet godt ut med 2. plass og 3. plass. Det er Rica Nidelven Hotel i Trondheim som har vunnet de siste årene, og som i år vant for 8. året på rad.

Tøff konkurranse

Det er hemmelige dommere som tester ut de forskjellige hotellfrokostene i landet.

Hotellene vet ingenting om hvem som er dommerne og når de besøker hotellene, og de dømmer frokostene etter service og maten.

– Det skal være god service, og gjerne ansatte med fagkunnskap. Godt utvalg i mat gir også score, sier Johansen.

Bygger om

Til neste år forteller Ulf Johansen at frokosttilbudet deres skal bli enda bedre og større.

– Vi bygger ut og skal få større kjøkken med flere kokker. Vi skal også få en kaffebar med egen barista som lager kaffe om morgenen, forteller Johansen.

Med disse utvidelsene forteller han at de kan gå helt til topps neste gang.

– Vi har satset veldig sterkt på frokost før, men nå har vi hatt et hvileår. Til neste år er vi best.