I høst skrev iTromsø om The Minions som skulle representere Tromsø i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO league, den største teknologi- og kunnskapskonkurransen i verden.

Lørdag var det duket for finale, men tromsølaget kom hjem uten noen priser.

Ros fra dommerne

Totalt var det 45 lag som konkurrerte med over 500 barn fra Norge, Sverige og Danmark.

Her konkurrerte de i en robotkonkurranse, i tillegg til at de kunne vinne prosjektprisen og teknologiprisen.

I robotkonkurransen endte The Minions på en 20. plass og kvalifiserte seg ikke til kvartfinalene.

– At barn og unge er engasjerte i realfag og programmering, er både viktig og avgjørende for fremtidens samfunnsutfordringer. Realfag kan både være krevende og komplisert, men i dag har The Minions fra Tromsø vist at det også mulig å ha det gøy, sier Liv Ims, prosjektleder i Equinor Morgendagens helter, i en pressemelding.

– Laget består av noen usedvanlige skarpe hoder, og det er disse heltene som vil utgjøre den store forskjellen i fremtiden.

Løsninger de voksne ikke har tenkt på ennå

Årets tema var «Cargo Connect» og Tromsølaget forsket på pizzalevering med droner.

– Da årets oppdrag ble annonsert, måtte lagene være både kreative og innovative for å finne gode løsninger på utfordringer innenfor transport. Det er fascinerende å se de gode ideene som laget kommer opp med, som er løsninger de voksne ikke har tenkt på ennå. Disse barna og ungdommene er fremtiden vår, og jeg tror vi med sikkerhet kan si at fremtiden er lys, sier Silje Kumeus, konseptleder i FIRST LEGO league Scandinavia.

De store vinnerne som går videre til den globale finalen i sommer er laget RoadSnack fra Skjervøy.