Byrådet har tidligere uttalt at man må planlegge for 120.000 innbyggere i Tromsø i 2044.

Med 51.000 flere innbyggere enn hva byen har i dag er behovet for nye boligområder stort. Byrådsleder Øyvind Hilmarsen kunne dermed smile bredt da arealdelen av kommuneplanen kunne presenteres onsdag ettermiddag.

Holt

– Vi har arealer for boligbygging både på fastlandet, på Tromsøya og på Kvaløya. På fastlandet har vi blant annet Hungern og Strandbyen, og vi har fantastiske områder rundt Åsgård og Holt på Tromsøya, sier Hilmarsen.

– Hvilke hensyn har dere tatt til Holt?

– Vi har fått mange innsigelser, og disse er hensyntatt. Vi har redusert området med arboretet for å spare dette, og dermed er området til boligbygging redusert, sier Hilmarsen.

Knutepunkter

– Når det gjelder utbygging i Tromsø må vi bygge videre på de knutepunktene vi allerede har i byen. Der har man allerede kollektivtrafikken best tilrettelagt, samt at viktige funksjoner er på plass, sier Hilmarsen.

Videre peker han på næringsarealene i byen.

– Vi har godt med næringsareal på Skattøra og Tønsnes, og vi har satt av et område til utvidelse av UNN nordover. De store grepene og knutepunktutviklingen i Breivika, Holt og Kroken vil være viktige drivere for den veksten Tromsø skal ha.

Kvaløya

Britt Hege Alvarstein, byråd for byutvikling, forteller at flere store områder på Kvaløya også er klar for utbygging.

– Når det avgjøres hvor den nye kvaløyforbindelsen skal ligge vil det gi klare føringer til de nye boområdene på Kvaløya, sier hun.

I planen ligger det areal klart blant annet på nedsiden av riksveien like sør for Sandnessundbrua, et større felt på Storelva og et felt ved gravlunden nord for Sandnessundbrua.

Når man vil ha et svar på hvor den nye kvaløyforbindelsen skal ligge vil verken Alvarstein eller Hilmarsen fastsette.

– Forbindelsen vil enten legges som ei parallellbru tvers over sundet, eller via Håkøya. Men etter møtet i byutviklingskomiteen 18. august kan det gå raskt unna, sier Alvarstein.