Snart vil et nytt skilt, som markerer forkjørskryss, være på plass i bakken som de siste vintrene har ridd busselskapet som en mare.

– Det skal bidra til å gjøre krysset Fredrik Langes gate - Vestregata litt mer oversiktlig. I dag er alle sidegatene i bakken vikepliktsregulert, men vi ser at det likevel er utfordringer i trafikkavviklingen, sier trafikkonsulent Sten Jarle Jensen i Tromsø kommune.

Det blir derfor ingen store endringer i trafikksituasjonen, men forhåpentligvis vil skiltet bidra til at flere blir obs på forkjørsretten.

– Det hindrer jo fortsatt ingen i å bryte vikeplikten, men det gjør det i hvert fall litt mer oversiktlig. Skiltet vil komme opp så snart Bydrift har anledning til å gjøre jobben, sier Jensen.

LE SOGSÅ: Vil gjøre Tromsø bedre på kollektivtransport

Flere smeller

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilsen, mener det er positivt at kommunen gjør grep for å få kollektivtrafikken frem.

– Vi har hatt flere smeller i dette krysset, og har også hatt episoder der bussen har glidd bakover. Det er et vanskelig kryss, og det oppstår ofte misforståelser som skaper slike situasjoner, sier Nilsen.

Han tror likevel ikke at alle problemer er løst ved å lage forkjørskryss.

– Bilene som kommer opp bakken og skal til venstre, må ofte stoppe opp før de svinger. Det skaper problemer for trafikken bak, så i utgangspunktet burde det ha vært påbudt kjøreretning rett frem eller til høyre i dette krysset, sier Nilsen.

Positivt

Han ønsker imidlertid alle tiltak som kan hjelpe bussene frem velkommen, og er fornøyd med at Tromsø kommune har vært lydhør - og gjort grep foran årets vintersesong. Forkjørsvei i Langnesbakken, vikeplikt fra høyre i Veslefrikkveien og nå forkjørskryss i sentrum vil hjelpe på.

– Vi har også selv tatt initiativ til noen av disse tiltakene, og det er bra at kommunen følger opp. Det handler om å legge forholdene til rette, og minimere risikoen for uhell, sier han.