THE EDGE: – Vi har hatt utrolig bra oppmerksomhet rundt konseptet vårt. Billettsalget har gått veldig bra, så vi kommer til å få tilnærmet fulle saler alle kveldene. Nå begynner det å nærme seg utsolgt flere av helgene, særlig i desember, mens vi fortsatt har litt ledig kapasitet de to helgene i november, sier hotelldirektør ved The Edge, Øyvind Alapnes, før han legger til:

– Vi prøver å skape noe nytt, noe det virker som folk er klar for.

– Landsdelens beste

Allerede i juni kunne Alapnes avsløre at The Edge satset på et helt nytt julebordskonsept, enn det tromsøfolk har vært vant til at byens hoteller tilbyr. Han kunne da fortelle at de hadde hyret inn Jardar Johansen til å sy det hele sammen.

Knappe tre uker før det første av i alt syv show sparkes i gang 21. november, begynner Johansen å få planleggingen under kontroll.

– Mye er fortsatt hemmelig, men det jeg kan si er at det blir et veldig tett og variert musikkprogram. Jeg får med meg de beste musikerne fra landsdelen, som inkluderer navn som blant annet Fred Glesnes, Tore Bruvoll og Ole Jørgen Myklebust, i tillegg til Ingrid Haukeland og Silje Olderdal som korister, avslører han.

Som nevnt tidligere lover Johansen topp underholdning.

– Det blir litt Las Vegas-stil med show og underholdning, litt storband-feeling og litt motown-aktig, med spor av Jackson Five i det her, oppsummerer musikeren.

Allerede har musikerne vært samlet flere ganger, noe som gjør at Johansen føler at de har det meste under kontroll.

– Vi har hatt tre-fire øvelser med bandet allerede og fått planlagt en god del.

Mye planlegging

Det er imidlertid ikke bare det musikalske som må på plass når The Edge skal sy sammen et julebordskonsept som skal holde på gjestenes oppmerksomhet gjennom en hel kveld, med show og matservering i én seanse.

– Jeg har jobbet veldig, veldig mye med det her. Jeg har lyst til at folk skal le og kose seg, noe som nødvendigvis ikke er det enkleste å få til når det ikke er snakk om den tradisjonelle revyunderholdningen som har vært vanlig på slike julebord. Jeg tror imidlertid folk er klar for noe nytt, og at vi skal kunne gi dem en veldig flott kveld, påpeker Johansen.