Det er Norsk Sanerings Service (NSS) som har fått entreprisen med å jevne de gamle eldreboligene med jorden. Driftsleder Jan Wegard Lie opplyser at det er satt av fire–fem uker til jobben.

– Vi har fjernet alt av glass og andre element som går inn under begrepet spesialavfall. Når isolasjon og takpapp er tatt hånd om, er det kun trevirke igjen. Og så fremst vi ikke møter på uforutsette ting, skal tidsrammen holde, sier Lie.

Politisk rådgiver i kommunen, Kristian Wilsgård, sier at denne underentreprisen er en del av flere ting som gjøres før byggingen kan starte.

Det største

– Parallelt med rivingen, arbeides det med å kvalitetssikre hele prosjektet. Vi er også i gang med reguleringsplanen for det som er klassifisert som de største prosjektet innen helse og omsorg.

Wilsgård forteller at nye Otium skal bestå av fem bygningen på til sammen vel 15.000 kvadratmeter. De skal blant annet romme 137 sykehjemsplasser. Kostnadene er satt til drøye halvmilliarden.

LES DEBATTINNLEGGET: Otium - en grusom symbolhandling?

Fått kritikk

Wilsgård er godt kjent med kritikken som er rettet mot den pågående prosessen:

– Mange har hevdet at byrådet burde ha utsatt rivingen og tatt den i sammenheng med byggestarten. På den måten kunne beboerne fortsatt hatt et boalternativ.

– Til det er det å si at kommunens ledelse ønsker å ha alle brikkene på plass – rivingen inkludert – når entreprisen igangsettes. På den måten unngår vi fordyrende overraskelser og mulige tidsforskyvninger.

Kristian Wilsgård kommenterer også påstandene om at Otium-prosessen er forsinket.

– Det er ikke tilfelle. Vedtaket om bygging ble tatt våren 2012. Når alt står ferdig i 2018, er det gått seks år. Det er ikke langt tid når vi ser på kostnadene og størrelsen på prosjektet. Andre, store byer og kommuner har samme tidsaspektet i slike prosesser, understreker den politiske rådgiveren for helse og omsorg.