TINGHUSET: Gjennom sine forsvarere, advokatene Rudi Mikal Christensen og Rune Stenstrøm, sier tromsømannen at han vil gjennomgå dommen nøye og se om det er grunnlag for å gå videre med de to punktene han er dømt for.

Les mer: Stig Henriksen dømt til fengsel

En oppreisning

– Til oss understreker Henriksen at dommen – til en viss grad – er en oppreisning. Han er spesielt fornøyd med at retten ikke har noe å utsette på prosessen rundt hyttesalget til faren. Det skaper ro i familien og hos Henriksen spesielt, sier Stenstrøm som understreker at klienten er frikjent for syv av ni tiltalepunkt.

Regnet med

– Vi betegner dommen som forventet. Det Henriksen blir dømt for, er det vi kaller tekniske bestemmelser. Når det blir foretatt en overførsel via to selskap uten at sikre beløpet, er det noe myndighetene slår ned på.

– Det gjelder ikke minst å drive selskap for kreditors regning. Er det tilfelle, skal det begjæres oppbud.

Relaterte seg til

Forsvarerduoen registrerer også at Henriksen er frikjent for alt som er relatert til Handelsbanken. Likevel vil de i dag ikke spekulere om det gir grunnlag for en ny prosess mot banken.

– Det jeg kan si noe om, er at Handelsbanken nå bør etterstrebe å finne en løsning på gjelden som Henriksen har. Den er i dag uhåndterlig og bør på en eller annen måte justeres, mener Stentrøm.

Må i fengsel

Han ble i tingretten dømt til åtte måneder fengsel, hvorav fire måneder gjøres betinget. Han ble imidlertid frikjent for de alvorligste punktene i tiltalen.