STAKKEVOLLAN: Inne på Tromsø Golf- og Squashpark trener Wiggo Olsen på teknikk, kondisjon og presisjon som fort kan bli utslagsgivende til helga når han skal i ilden mot noen av verdens beste squashspillere.

Den tromsøbaserte Meløy-mannen har, etter at han fikk vite at han skulle være med i VM for seniorer og veteraner, tatt enorme steg fysisk og rangeringsmessig.

– Jeg fikk vite det for knapt ett år siden. Da var det bare å trene på å bli bedre, sier Olsen som har klatret kraftig på norgesrankingen det siste året. Nå har han fått beskjed av landets beste squashspiller, Richard Larsson, at har det som skal til for å hevde seg i toppen.

– I det siste har jeg spilt mot flere av dem som er rangert som topp 10 i Norge. Noen har jeg slått og noen har jeg tatt gode poeng mot. Det er utrolig hyggelig å høre når du får gode tilbakemeldinger fra de beste i landet, sier Olsen som anslår at han er rangert en plass mellom de 15 og 20 beste i landet.

Vil møte helten

I VM er det meldt på 775 deltakere. De er igjen inndelt i forskjellige klasser. I Wiggos gruppe dukket det også opp et navn ”alle” i squash-miljøet har hørt om, ifølge Olsen.

– Jahangir Kahn. Han er omtalt som ”squashens far”. Å møte han hadde virkelig vært noe av det største. Vi er i samme klasse og det er 10–15 stykker der, så det er ikke så usannsynlig, sier Olsen som har som mål å vinne sine to første kamper. Jahangir Kahn er nå 50 år og hadde sin storhetsperiode på 80-tallet da han vant World Open hele fem år på rad.

Og oppvarming til mesterskapet har Olsen fått av en av verdens beste trenere.

– Jeg fikk fire dagers trening i Spania av Tino Casas som er trener til squash-stjernen Borjan Golan. Golan er rangert som nummer fem i verden, informerer Olsen om.

Voksende miljø

Tromsø Golf- og Squash-park åpnet for litt over et år siden. Da var det drøyt 15 medlemmer, men nå nærmer de seg 100.

– Miljøet i Norge har vokst de siste årene og også spesielt i Tromsø, sier Olsen, som er daglig leder ved senteret som ligger på Stakkevollvegen.

– Det er bare å stikke innom, så skal jeg personlig gi deg noen veiledningstimer, sier Olsen som reiser til VM allerede torsdag.

Foto: Kent-Einar Myreng