For noen dager siden skrev iTromsø om 82-år gamle Gerda Nilssen  som satt bakpå sønnen sin motorsykkel over 15 mil. Nå kan imidlertid iTromsø avsløre at det finnes flere tøffe, eldre damer i kommunen.

Oppdaget stort vepsebol

Torsdag kveld ble det nemlig klart at Kjellaug Evensen (86) hadde et svært vepsebol ute på verandaen hennes.

– Det var tantebarnet mitt Kim som oppdaget vepsebolet i går kveld. Han rådet meg med en gang til å kvitte meg med det, men jeg nølte, forteller Kjellaug.

I dag har Kjellaug vært i kontakt med flere eldre i nabolaget som har gitt henne motstridende råd. De mener hun ikke burde kvitte seg med vepsebolet.

– En jeg snakket med i går, fortalte at det betyr lykke å ha et vepsebol hengende utenfor døren. En annen fortalte meg at vepsen aldri stikker den som bor i huset, sier Kjellaug, og retter en advarende finger mot iTromsøs utsending.

Kjellaug går faktisk så langt som å overtale iTromsøs utsending om å bli med henne inn i leiligheten, da hun er redd for hva som kan skje om vedkommende blir stående under vepsebolet.

Vil ikke fjerne

Kjellaug har altså latt seg overbevise av naboer om at andre kan bli stukket. Hun vil allikevel ikke fjerne bolet.

– Det er typisk at det kommer noen unge gutter å pirke borti det snart, men jeg ville at noen skulle ta bildet av det først. Se så fint det er, sier den tøffe, eldre damen og peker rundt.

Hun håper bolet blir hengende så lenge som mulig, i hvert fall til 12. august. For da fyller hun 86 år.

– Kanskje kan bolet bringe lykke over det neste året, sier hun og ser lur ut.

Kjellaug Evensen (85) ble ikke skremt, men svært overrasket, da hun oppdaget vepsebolet på verandaen. Foto: GINA JOHANSEN
Slik ser vepsebolet ut på nært hold. Foto: GINA JOHANSEN