Grunnlovsjubileet ble lørdag kveld avsluttet med konsert, men da første artist skulle gå på scenen var det svært få mennesker på torget.

Værgudene var slettes ikke på arrangørens side. Det kom en skikkelig regnskur akkurat da konsertene skulle til å starte, noe som nok var med på å påvirke det litt beskjedne oppmøtet. Rundt klokka 22.00 lørdag var det omtrent 100 personer på torget. Da hadde Resirkulert og Pil & Bue holdt sine konserter, mens Bon Junge var i full gang med sin. Senere på kvelden spilte Red Headed Sluts og F.A.C.E

– De var ganske labert vær et øyeblikk, noe som nok hadde nok en del å si for hvor mange som kom. Også er det jo slik at noen ganger treffer man, og noen ganger ikke, slik er det jo med alle konserter og arrangementer, sier Erling Solvang i kommunens kulturetat i etterkant av konserten.

SE BILDER: Slik var festen i sentrum

– Dårlig informert

Da iTromsø meldte at folkelivet på Stortorget ikke var det helt store rundt konsertstart, var mange kjappe med å kommentere på Facebook at de ikke visste om arrangementet.

– Skal det være konsert?! Har ikke hørt om det en gang, skrev en.

– Gikk forbi scenen i ettermiddag. Trodde de holdt på å rigge ned da og at vi hadde gått glipp av noe på dagtid. Synd for artistene at det her var så dårlig annonsert. Det kunne jo vært bra, skriver en annen.

Solvang forteller at kommunen har valgt å markedsføre arrangementet digitalt, men at det ikke er alltid dette når fram til alle.

– Det er reklamert via Facebook og andre digitale kanaler, noe som er en strategi kommunen har bestemt seg for. Så kan man jo se på om dette har fungert bra nok. Vi er uansett veldig fornøyd med oppmøtet tidligere på dagen, sier Solvang.

– Bare moro

En som derimot ikke lot seg påvirke av publikum var vokalist i F.A.C.E., Per Kristian Trollvik.

– Vi har også slitt litt med å finne informasjon om konserten, men har gjort det vi kan for å promotere den selv. Men vi leverer uansett, om det er fem stykker eller fem millioner, konstaterer Trollvik, som legger til at bandet synes det var gøy å bli spurt om å spille.

– Det er jo veldig gøy å feire det landet vi bor i, og samtidig veldig kult å bli spurt om å spille.

SE VIDEO: Hva er tromsøfolkets favorittparagraf i Grunnloven?

Per-Kristian Trollvik og F.A.C.E. var tilbake på scenen i Tromsø etter to år.
Til tross for et til tider dårlig oppmøte var de som deltok tilsynelatende godt fornøyd med konsertene.