Styret i Tromsø Havn har allerede godkjent en skisse hvor hovedprinsippene for den videre utviklingen er med. Men Pettersen understreker at mye kan endres underveis.

Torghuken først

Første prosjekt som igangsettes, er utviklingen av Torghuken:

– Vi ønsker å ha vårt bidrag ferdig samtidig som Kystens Hus står klart. Blant annet snakker vi om en betydelig utvidelse av dagens flytebrygge. Den skal fungere som en forlengelse av Stortorget og ha eksempelvis serveringsmuligheter. Kaiplassen blir også økt og det skal bli mulig å drive salg fra fartøy, forteller havnedirektøren.

Halvar Pettersen ønsker ikke å tidfeste andre prosjekt i indre havn. Hva som skjer — og når — avhenger av økonomien.

Ikke så tett

Det Pettersen er klar på, er at havneområdet ikke skal se ut som en småbåthavn når alt er ferdig.

– Flytebryggene med plass til fritidsbåter, skal ikke være i samme omfang som det skissen viser. Blant annet vil vi ikke gjøre noe med områder som er i privat eie — blant annet skipsverftseiendommen med tilhørende sjørettigheter.

– Men vi skal uansett gjøre ting som bringer kaiområdet enda nærmere sjøen. I disse planene inngår flere trebrygger som skal ha et nivå godt under kaiene. Disse skal også kunne benyttes som fortøyningsplass for mindre båter, sier Halvar Pettersen.

FØRST: Havnedirektør Halvar Pettersen sier at Torghuken blir utbedret først. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen