Med over 181.000 besøkende i 2016 markerer Tromsø Museum rekord. Nå gleder alle seg til et nytt museumsbygg, men ledelsen er fortsatt ikke sikre på hva de skal fylle det med.

– Publikumsrekorden for 2016 gleder oss stort i påvente av et nytt bygg, skriver direktør ved Tromsø Museum, Marit Anne Hauan, i en pressemelding. Gjennom deres Facebook-side spør de nå publikum om tips til hva de skal fylle det nye bygget med.

– Vi holder nå på å konkretisere det nye museumsbygget, men hva skal inn i det for at enda flere ønsker å komme dit? Hva vil publikum se, vite, gjøre på det nye museet? spør Hauan og etterlyser innspill.

Økning på 20 prosent

Under Tromsø Museum inngår også Polarmuseet og Tromsø arktisk-alpine botaniske hage, som altså har hatt 181.644 besøkende i løpet av fjoråret.

Millioninntekter

Dette er en økning på 20,7 prosent sammenlignet med året før.

– Polarmuseet satte igjen i 2016 besøksrekord med totalt 73.600 besøkende, når vi tar med MS Polstjerna. Museets besøkstall viser en enorm vekst siden Polarmuseet ble sammenslått med Universitetsmuseet i 2010. Dette er det høyeste antall besøk ved museet noen gang og innebærer at Polarmuseet er det best besøkte museet i Tromsø i 2016.

Inntektene fra Polarmuseet alene utgjør omtrent 2,3 millioner kroner, og er dermed en vesentlig del av museets budsjett.

Foreløpig er det ikke klart hvor den nye museumstomta i sentrum skal ligge.