Det sier konsensjef Semming Semmingsen i Troms Kraft til iTromsø.

De to kraftselskapene har i lang tid jobbet med en fusjon, men detter arbeidet skrinlegges nå.

Semmingsen sier at ideen om fusjon ikke har vært godt nok likt blant de ansatte i Ymber eller selskapets eiere.

Lokal motstand

– For Troms Kraft har det hele tiden vært en forutsetning at en fusjon måtte være ønsket av begge selskapene. Vi vurderer det slik at denne forutsetningen ikke lenger er til stede, Semmingsen.

Ymber Kraft har cirka 60 ansatte og eier og drifter i at fire kraftverk.

Gjennom leverandørselskapet Nord-Troms Kraftlag leverer selskapet strøm til i underkant av 9.000 strømkunder – hovedsakelig i Nord-Troms og Finnmark.

Hovedkontor i nord

I fusjonsforslaget som ledelsene for TK og Ymber hadde jobbet fram var man enige om at hovedkontoret for det sammenslåtte produksjonsselskapet skulle ligge utenfor Tromsø.

Det sammenslåtte selskapet ville ifølge TK blitt størst i Troms.

- Det ville vært veldig bra for oss finansielt om vi hadde fått til en fusjon, men det vil ikke ha noen direkte konsekvenser for oss at planene strandet. Det vil være en uforandret situasjon for oss, sier Semmingsen til iTromsø.

Vil samarbeide

De havarerte fusjonsplanene vil muligens gå å reparere på sikt, tror han.

– Vi har hatt en veldig god og konstruktiv dialog med ledelsen i Ymber og den håper vi å kunne bygge videre på. Det gjelder spesielt innenfor drift av våre nett der jeg tror at vi kan samarbeide godt i framtiden, sier konsernsjefen.

VIL SAMARBEIDE: Til tross for at det ikke blir fusjon mellom TK og Ymber vil konsernsjef Semming Semmingsen samarbeide med Ymber. Foto: Ronald Johansen